Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Perutničke iz pečice z medeno gorčično omako in pečenim krompirjem

Sočne pečene perutničke z medeno gorčično omako in hrustljavim krompirjem iz pečice – popoln recept za hitro in razvajajoče kosilo.
0

Ponedeljek naj se začne z udarcem – ampak ne po rokah, ampak po okusu. Perutničke, ki jih premažeš z domačo medeno gorčično omako, so hit, ki nikoli ne razočara. Poleg pa še pečen krompir, ki vse skupaj zaokroži v tisto: “Jutri pa spet.”

Sočne pečene perutničke in hrustljav krompir na belem krožniku, okrašeno z vejico rožmarina

Sestavine (za 2 osebe)

  • 500 g piščančjih perutničk

  • 1 žlica oljčnega olja

  • 1 žlička mlete paprike (sladka ali dimljena)

  • sol in sveže mleti poper po okusu

  • 1 žlica medu

  • 1 žlica gorčice

  • 1 žlička temnega balzamičnega kisa

  • 2 večja krompirja

  • malo svežega rožmarina 

Postopek priprave

  1. Pripravi krompir: Operi in nareži krompir na krhlje. Položi jih na pekač, prelij z žlico olja, posoli in potresi z rožmarinom. Peči 25 minut pri 190 °C.

  2. Začini perutničke: V skledi jih prelij z oljem, dodaj papriko, sol in poper. Premešaj, da se vse enakomerno začini.

  3. Peci: Dodaj perutničke na pekač poleg krompirja in peci še 25 minut, vmes jih parkrat obrni.

  4. Pripravi omako: Med, gorčico in balzamični kis zmešaj v majhni posodici.

  5. Finalni premaz: Ko so perutničke pečene, jih premaži z omako in vrni v pečico še za 5 minut, da se lepo zapečejo in karamelizirajo.

Če imaš rad-a bolj zapečeno kožico, vključi zadnje 3 minute funkcijo žar. K omaki lahko dodaš tudi ščep čilija – če te mikajo pekoče note.

PREKMURSKE PALČKE
Izpostavljeno 🔥

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo