Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pikantni čičerikin golaž s papriko in svežo baziliko

Pikantni čičerikin golaž s papriko in svežo baziliko je brezmesna enolončnica, ki nasiti, razvaja in hitro postane stalnica na jedilniku.
0

Če si misliš, da golaž brez mesa ne more biti konkreten – naj te ta recept prepriča v nasprotno. Čičerika je nasitna, paprika doda barvo in sladkost, bazilika pa svežino. Pa še pripravi se skoraj sam.

Golaž iz čičerike in rdeče paprike v omaki, postrežen v beli skledi s koščkom kruha in posipom svežih zelišč

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 1 konzerva čičerike (400 g, s tekočino)

  • 1 večja čebula

  • 2 stroka česna

  • 1 podolgovata rdeča paprika

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 žlica paradižnikove mezge

  • 1/2 žličke mlete paprike (sladka ali dimljena)

  • 1/4 žličke čilija

  • 300 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + jušna zelenjavna kocka

  • sol, poper po okusu

  • nekaj listov sveže bazilike

Postopek priprave

  1. Čebulo nasekljaj, česen stisni. Papriko nareži na trakove.

  2. Na olju popraži čebulo in česen, dodaj papriko, čičeriko s tekočino iz konzerve, mezgo in vse začimbe.

  3. Prelij z jušno osnovo in kuhaj 20 minut, da se okusi povežejo.

  4. Tik pred koncem vmešaj na grobo zrezano svežo baziliko.

  5. Postrezi s kosom kruha, rižem ali kar tako – na žlico.

Za bolj polno teksturo lahko polovico čičerike na hitro zmiksaš s paličnim mešalnikom in jo vmešaš nazaj – golaž bo bolj "žlico držeč".

JAGODE
NOR NA PITE

Sočna, sladko-kisla jagodna pita z drobljencem na vrhu – hrustljava skorjica, mehka sredica in sadni poljub v vsakem grižljaju. Idealna za poletno jesenske dni ali kadarkoli si zaželiš nekaj tolažilno sadnega...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo