Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čičerikin curry z grahom in jasminovim rižem

Aromatičen in hitro pripravljen čičerikin curry z grahom in kokosovim mlekom je idealna izbira za sobotno kosilo brez mesa. Postrežen z jasminovim riž

Ta dišeča in rahlo pikantna jed je sobotni comfort food brez mesa, a s polnim okusom. Curry s čičeriko in grahom v kremasti kokosovi omaki se odlično ujame z nežnim jasminovim rižem. Priprava je preprosta, okus pa eksotičen in bogat – ravno prav, da ti polepša vikend.

Čičerikin curry z grahom in jasminovim rižem – bogata, kremasta jed v globokem krožniku, postrežena s kuhanim belim rižem

Sestavine (za 2 osebi)

  • 150 g kuhane čičerike (lahko iz pločevinke)

  • 100 g graha (zamrznjenega ali svežega)

  • 1 manjša čebula

  • 2 stroka česna

  • 1 žlička curry začimbne mešanice

  • 200 ml kokosovega mleka

  • 1 čajna žlica paradižnikove mezge

  • 1 žlička sveže naribanega ingverja (ali 1/2 žličke suhega)

  • sol, poper po okusu 

  • olje po potrebi

  • 140 g jasminovega riža

Postopek

  1. Pripravi riž: Jasminov riž skuhaj po navodilih na embalaži (najbolje z razmerjem 1:2 vodo).

  2. Osnova: Na olja prepraži drobno nasekljano čebulo. Dodaj sesekljan česen in ingver, nato še curry začimbe. Praži minuto, da zadiši.

  3. Dodaj čičeriko in grah: V ponev stresi čičeriko in grah, premešaj, dodaj mezgo in kokosovo mleko.

  4. Kuhaj: Naj rahlo vre 10 minut, da se okusi povežejo in omaka malenkost zgosti.

  5. Postrezi: Curry postrezi z rižem in po želji potresi s svežim koriandrom ali peteršiljem.

Za več globine lahko dodaš žličko arašidovega masla ali nekaj kapljic limoninega soka tik pred serviranjem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo