Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji file v paradižnikovi omaki s svežo baziliko

Sočna piščančja jed z aromatično paradižnikovo omako in svežo baziliko. Pripravljeno v eni ponvi v manj kot 30 minutah.

Sočna klasika v eni ponvi: piščanec, česen, paradižnik in bazilika. Odlično z rižem, kuskusom ali polento.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g piščančjih prsi
  • 2 stroka česna
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 pločevinka (400 g) pelatov
  • 1 žlička sladkorja (po želji)
  • pest sveže bazilike
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu, ščepec čilija (neobvezno)
  • 1 žlica parmezana (neobvezno)
Priprava
  1. Piščanca nareži na debelejše trakove in ga na olivnem olju hitro popeci do zlato rjave (ok. 5 min). Preloži na krožnik.
  2. V isto ponev dodaj nasekljano čebulo in česen; duši 2–3 min.
  3. Vlij sesekljane pelate, dodaj sladkor, sol in poper po okusu ter po želji čili. Kuhaj 8–10 min, da se zgosti.
  4. Vrni piščanca, premešaj in kuhaj še 4 min, da se prepoji.
  5. Odmakni z ognja, vmešaj natrgano baziliko in po želji parmezan. Postrezi z izbrano prilogo.

Namig: Za svilnat zaključek na koncu vmešaj žlico masla (monté au beurre).

0.0/ 5 (0)

SEZONSKO

Kostanj: vsi moji recepti na enem mestu

Kremna juha, slani pire, sladice in še več. Odkrij preizkušene ideje za toplo jesensko kuhinjo.

Poglej kostanjeve recepte ➜
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo