Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bučne rezine z orehi – topla jesenska sladica z medom in sladoledom

Topla jesenska sladica z bučo, orehi, medom in vanilijevim sladoledom – preprosto razkošje na krožniku.

Ko se v zraku začuti jesen in kuhinjo napolni vonj po pečenih bučah, je pravi čas za to preprosto, a razkošno sladico. Mehke bučne rezine, hrustljavi orehi, cimet in med ustvarijo popoln topli objem jeseni. Z dodatkom vanilijevega sladoleda in ščepcem sveže mete pa ta sladica postane pravo razvajanje po kosilu ali ob skodelici kave.

Sestavine

  • 1 srednje velika maslena buča

  • 250 g orehov (grobo sesekljanih) + nekaj za posip

  • 90 g masla (sobna temperatura)

  • 3 žlice medu

  • 1 žlička mletega cimeta + za posip po okusu

  • rjavi sladkor in vanilijev sladkor po okusu

Za serviranje

  • vanilijev sladoled

  • stepena smetana

  • listi sveže mete

Postopek priprave

  1. Bučo olupiš in narežeš na rezine debeline približno 1,5 cm. Dele, kjer so semena, izdolbeš. Rezine razporediš po pekaču, obloženem s papirjem za peko.

  2. V skledi zmešaš orehe, maslo, med in cimet. Z nadevom obložiš kolute brez luknje, tiste z luknjo pa posuješ z mešanico rjavega in vanilijevega sladkorja. Pokriješ s kosom papirja za peko.

  3. Pečeš v ogreti pečici na 200 °C približno 30 minut. Po 20 minutah papir za peko odstraniš, da se buča rahlo zapeče in orehi zadišijo.

0.0/ 5 (0)

Serviranje

Na krožnik najprej položiš kolut z nadevom, nanj pa kolut z luknjo. Na vrh dodaš kepo vanilijevega sladoleda, nekaj stepene smetane, list sveže mete in potrosiš z orehi. Po okusu lahko potrosiš še s cimetom. Postrežeš toplo — najboljše je, ko se sladoled začne nežno topiti po bučni rezini.

💡 Namig:
Bučo lahko nadomestiš z hokaido sorto, ki ji ni treba lupiti, ali pa dodaš ščepec muškatnega oreščka za še bolj aromatičen okus.

PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
BISTVO • PDF KUHLA

Rola se mi — še več idej za tortilje

30+ hitrih, okusnih kombinacij za malice, kosila in večerje.

Poglej ponudbo

SEZONSKO

Kostanj: vsi moji recepti na enem mestu

Kremna juha, slani pire, sladice in še več. Odkrij preizkušene ideje za toplo jesensko kuhinjo.

Poglej kostanjeve recepte ➜
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo