Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitri tunin “skillet” s čičeriko in limono

Topla tuna s čičeriko, česnom in limono – 15-minutno petkovo kosilo z veliko beljakovin in osvežujočim okusom.

To je petkov recept, ki ga obožuje vsak, ki želi nekaj res hitrega, beljakovinskega in svežega. Tunina v oljčnem olju se v ponvi poveže z nežno čičeriko, česen pa ustvari tisto pravo aromatično osnovo, ki vodi celoten okus. Limona jed dvigne in jo naredi svetlo, lahkotno in popolno za zaključek tedna. Nastane topel, hranljiv obrok, ki ga pripraviš v manj časa, kot traja prelet feeda na Instagramu.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 velika pločevinka tune v oljčnem olju 

  • 1 pločevinka čičerike (400 g), splaknjena in odcejena

  • 1 strok česna, drobno sesekljan

  • 1 žlica olivnega olja (po potrebi)

  • sok ½ limone + malo naribane lupinice

  • ščepec čilijevih kosmičev (po želji)

  • sol in sveže mlet poper po okusu

  • svež peteršilj ali koriander za posip

  • po želji še: 1 žlička medu ali javorjevega sirupa (za popolno ravnotežje)

Postopek priprave

  1. Pripravi tuno in čičeriko.
    Tuno odpri, olje prihrani — to bo glavna maščoba za dušenje. Čičeriko dobro spereš pod hladno vodo, da odstraniš odvečno tekočino in izboljšaš okus.

  2. Prepraži česen.
    V srednje veliki ponvi segrej 1–2 žlici tuninega olja.
    Dodaj sesekljan česen in ga na srednji temperaturi praži 30–40 sekund, samo toliko, da zadiši (ne sme porjaveti).

  3. Dodaj čičeriko.
    Čičeriko stresi v ponev, premešaj in praži 3–4 minute, da se rahlo zapeče.
    Rahla skorjica na čičeriki naredi jed veliko bolj zanimivo.

  4. Vmešaj tuno.
    Tuno dodaj narahlo, brez pretiranega mešanja, da ostanejo večji koščki. Praži 1 minuto, da se enakomerno segreje.

  5. Začini.
    Dodaj sol, poper, čilijeve kosmiče (če želiš pikantno) in limonin sok.
    Premešaj in kuhaj še 1 minuto.

  6. Dopolni svežino.
    Odstavi ponev z ognja in dodaj limonino lupinico ter sesekljan peteršilj.
    Če želiš bolj zaokrožen okus, vmešaj še žličko medu – ta čudovito uravnoteži limono in česen.

  7. Postrezi.
    Postrezi toplo, kot samostojno jed, na popečenem kruhu ali ob skledi zelenjave.

0.0/ 5 (0)


Najboljša verzija je, če na koncu dodaš še žličko olivnega olja – res dvigne celoten okus. To jed lahko pripraviš tudi kot »warm bowl« tako, da jo serviratš na kuhani kuskus ali bulgur.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo