Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Losos v sojino–sezamovi glazuri z rižem

Losos v sojino-sezamovi glazuri z rižem – sladko-slan, aromatičen in preprost ribji obrok za popoln petek.
Petek si zasluži nekaj posebnega, a še vedno preprostega: losos v sladko–slani glazuri, ki se med peko rahlo karamelizira in ustvari popoln sijaj. Sveža limeta in mlada čebula poskrbita za tisti “restavracija doma” občutek, ki zaključi teden z odlično energijo.

Losos v sojino–sezamovi glazuri z rižem

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 lososova fileja
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica medu
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 žlička sezama
  • sok ½ limete
  • sol, poper
  • riž za prilogo
  • mlada čebula za posip

Postopek

  1. Pečico ogrejemo na 200 °C.
  2. Losos osušimo, začinimo in položimo na pekač.
  3. Glazuro zmešamo iz sojine omake, medu, sezamovega olja, sezama in limetinega soka.
  4. Losos premažemo in pečemo 12–14 minut. Po želji vmes ponovno premažemo.
  5. Postrežemo z rižem in mlado čebulo.
0.0/ 5 (0)

💡 Namig: Za bolj karameliziran vrh losos zadnje 2 minuti prestavi pod žar.

Kuhla – Naj se blešči in diši (PDF) ovitek
Prednaročilo • Kuhla PDF

✨ Naj se blešči in diši (PDF)

Moj najbolj prazničen priročnik doslej – 80+ receptov, 20+ darilnih kozarcev, hitre sladke & slane ideje, praznični triki, organizacija peke in nasveti, da decembra ne preživiš samo v kuhinji.

Prednaročilo = nižja cena + možnost dodatnega -20% popusta na dražji PDF, če vzameš 2 izdaji.

16,99 € 18,99 € 🛒 Prednaroči zdaj
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo