Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Karamelni cheesecake s solnim cvetom

Kremast karamelni cheesecake s solnim cvetom – popolna sladica z mehko kremo, hrustljavo osnovo in svilnato slano karamelo. Preprost in božanski.

Če obstaja sladica, ki nikoli ne razočara, je to kremast cheesecake – in ko ga preliješ še s svilnato slano karamelo, dobiš čisto novo raven božanskosti. Ta sladica je popoln miks: nežna, gladka, rahlo sladka, z ravno prav drznosti, ki jo doda solni cvet.

Tisti prvi grižljaj? Mehka krema, hrustljava piškotna osnova in bogata karamela, ki se stopi v ustih… in kar naenkrat se ti zdi, da si si ravno zaslužil nagrado.

Cheesecake je idealen za rojstne dneve, praznične mize ali pa za tiste dni, ko si preprosto želiš nekaj udobnega in noro dobrega. Ne zahteva zapletenih tehnik, le malo potrpežljivosti pri hlajenju – nagrada pa je spektakularna.

To je ena tistih sladic, ki jih ljudje poskusijo enkrat… potem pa jo zahtevajo vedno znova. 🤎✨

Sestavine 

Osnova

  • 150 g zdrobljenih maslenih piškotov

  • 80 g stopljenega masla

Cheesecake krema

  • 300 g kremnega sira maskarpone

  • 100 g sladkorja 

  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta

  • 30 g koruznega škroba 

  • 30 g moke

  • 2 veliki jajci

  • 200 g kisle smetane 

  • 160 ml sladke smetane 

Karamelna omaka

  • 160 g sladkorja 

  • 250 g sladke smetane

  • 80 g masla 

  • solni cvet

SLADKO & SLANO

Nor na pite 🥧 – vse pite na enem mestu

Sladke, sadne, čokoladne ali slane – vse tiste pite, ki dišijo po domačnosti in jih z veseljem deliš z drugimi.

Odkrij vse pite ➜
Postopek 

1) Pripravi karamelo

V kozici na srednjem ognju stopi sladkor – brez mešanja, samo nežno potresi ponev, da se sladkor enakomerno topi.
Ko postane jantarno rjav, počasi prilij segreto sladko smetano v treh delih (buhne ven – normalno!).

Dodaj maslo in ščepec soli ter premešaj do gladke, svilnate omake.
Pusti, da se ohladi na sobno temperaturo.

2) Pripravi osnovo

Piškote zmelji v drobtine in zmešaj s stopljenim maslom.
Zmes potisni na dno in malo ob rob 18 cm tortnega pekača, obloženega s peki papirjem.
Postavi v hladilnik.

3) Cheesecake krema

V skledi zmešaj jajca, sladkor, sladko smetano in vaniljo.
Dodaj kremni sir, koruzni škrob, moko in kislo smetano.
Mešaj samo toliko, da nastane gladka masa – brez pretiravanja, da se cheesecake ne razpoka.

4) Pečenje

Prelij maso v pekač.

Peči:

  • 30 min na 180°C,

  • nato znižaj na 160°C in peci še 40 min.

Ko je pečeno, ugasni pečico in cheesecake pusti notri 1 uro pri priprtih vratih.

5) Ohlajanje

Pusti, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi,
nato prestavi v hladilnik za vsaj 2–3 ure ali čez noč.

6) Zaključek

Prelij ohlajen cheesecake s karamelno omako, poravnaj vrh, potrosi s solnim cvetom in serviraj.

0.0/ 5 (0)
Kuhla – Naj se blešči in diši (PDF) ovitek
Prednaročilo • Kuhla PDF

✨ Naj se blešči in diši (PDF)

Moj najbolj prazničen priročnik doslej – 80+ receptov, 20+ darilnih kozarcev, hitre sladke & slane ideje, praznični triki, organizacija peke in nasveti, da decembra ne preživiš samo v kuhinji.

Prednaročilo = nižja cena + možnost dodatnega -20% popusta na dražji PDF, če vzameš 2 izdaji.

16,99 € 18,99 € 🛒 Prednaroči zdaj
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo