SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Fižolova rižota iz pečice

Cenovno ugodne sestavine za okusen obrok.
4 OSEBE
60 MINUT
Kaj se potrebuje za okusno rižoto pripravljeno v pečici?
1 konzerva belega fižola (850 g)
400 g svinjskega stegna
2 srednje velika korenja
2 večje čebule
1 večja paprika
3 stroke česna
1 žlica prekajene zaseke
1/2 čajne žličke soli
en ščepec tribarvnega grobo mletega popra
ena noževa konica mletega muškatnega oreščka
en lovorjev list
ena čajna žlička mešanih zelišč (majaron, timijan, drobnjak)

PREDPRIPRAVA
- svinjsko meso narežemo na manjše kocke
- korenje očistimo in narežemo na kocke, velikosti fižola
- čebulo očistimo in grobo sesekljamo
- papriko očistimo in narežemo na kocke, velikosti fižola
- česen očistimo in grobo sesekljamo


PRIPRAVA
V kozico stresemo grobo sesekljano čebulo in dodamo zaseko. Nato začinimo s soljo in poprom ter pražimo toliko časa, da čebula oveni.
Praženi čebuli dodamo pripravljeno meso in zelenjavo (korenje, paprika).  Pražimo 8 minut.
Praženi mešanici dodamo česen. Ko česen zadiši dodamo še konzervo fižola (fižol in tekočino) in začimbe (muškatni orešček, lovorjev list, majaron, timijan, drobnjak). Vse skupaj kuhamo 5 minut.

Kozico postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 40 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]