Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pizza Lubenica

Osvežujočo in dobro ohlajeno lubenico lahko uporabite na različne načine. Eden od načinov, je okusen dopoldanski ali popoldanski prigrizek, sladica... Z ostankov pa lahko pripravite slastno marmelado // džem iz lubenice.
4 OSEBE
10 MINUT
Kaj potrebujete za poletno-osvežujočo naslado?
2 koluta lubenice, debeline 2 cm
eno manjše jabolko
en kivi
6 jagod
120 g sira mozzarella
polovica manga
sok dveh limet
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
eno čajno žličko fino nastrganega ingverja
nekaj listov sveže bazilike


PRIPRAVA

Sadje (jabolko, kivi, jagode, mango) očistimo in narežemo na majhne kocke. Prelijemo s sokom limete, začinimo s poprom in nastrganim ingverjem. Premešamo.

Sir narežemo na majhne kocke.
Dobro ohlajeno lubenico narežemo na kolute, debeline 2 centimetra.
Kolute obložimo s pripravljenim sadjem. Potrosimo z narezano mozzarello in potrosimo z listi bazilike.

Narežemo na trikotnike ter serviramo.

NAFTALIN
Z ostankov lubenice lahko pripravite okusno marmelado // džem - RECEPT.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]