SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Pizza Lubenica

Osvežujočo in dobro ohlajeno lubenico lahko uporabite na različne načine. Eden od načinov, je okusen dopoldanski ali popoldanski prigrizek, sladica... Z ostankov pa lahko pripravite slastno marmelado // džem iz lubenice.
4 OSEBE
10 MINUT
Kaj potrebujete za poletno-osvežujočo naslado?
2 koluta lubenice, debeline 2 cm
eno manjše jabolko
en kivi
6 jagod
120 g sira mozzarella
polovica manga
sok dveh limet
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
eno čajno žličko fino nastrganega ingverja
nekaj listov sveže bazilike


PRIPRAVA

Sadje (jabolko, kivi, jagode, mango) očistimo in narežemo na majhne kocke. Prelijemo s sokom limete, začinimo s poprom in nastrganim ingverjem. Premešamo.

Sir narežemo na majhne kocke.
Dobro ohlajeno lubenico narežemo na kolute, debeline 2 centimetra.
Kolute obložimo s pripravljenim sadjem. Potrosimo z narezano mozzarello in potrosimo z listi bazilike.

Narežemo na trikotnike ter serviramo.

NAFTALIN
Z ostankov lubenice lahko pripravite okusno marmelado // džem - RECEPT.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]