SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Lamb B Burger

Okusna ideja za vikend zabavo, piknik...
KAJ POTREBUJETE SLASTEN BURGER?
MESNI POLPETKI
500  g mlete jagnjetine
¼ čajne žličke grobo mletega čilija
2 žlici temne sojine omake
2 žlici bučnega olja
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
½ čajne žličke soli
NAMAZ
4 trikot topljene sire
1 žlica gorčice
1 žlica majoneze
1 čajna žlička sladke rdeče paprike
1 čajna žlička delikatesnega hrena
OSTALO
2 čebuli
8 listov zelene solate
4 rezine kozjega sira

IN KAJ POTREBUJETE ZA DOMAČE HRUSTLJAVE BOMBETE?
120 g krompirjevih kosmičev
350 g moke tip 500
1 zavitek suhega kvasa 7 g
2 zvrhane žlice tartufate
60 g mešanih semen sončnična in bučna semena, pinjole
1 čajna žlička soli
1 ščepec sladkorja
350 ml mleka
maslo za mazanje


KAKO SE LOTITI PRIPRAVE BOMBET S TARTUFI IN SEMENI?
V posodo stresemo moko in krompirjeve kosmiče. Dodamo tartufato, semena, sol, sladkor in suhi kvas. Premešamo. Pripravljeno zmes prelijemo z mlačnim mlekom in s pomočjo lesene žlice premešamo. Testno zmes stresemo na pomokano površino. S pomočjo dlani dobro pregnetemo. Hlebček testa postavimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 35 minut.
Kvašeno testo razrežemo na 14 enakih delov (kos cca 70g ). S koščkov testa oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pekač in ob tem vsako nežno pritisnemo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivat 25 minut.
Na vsaki bombeti, pred pečenjem, naredimo par zarez in dobro premažemo s raztopljenim maslom. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 37 minut. Pečene bombete s tartufi pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladijo.
PREDPRIPRAVA NA SESTAVLJANJE BURGERJA!
Trikot topljeni sir odstranimo iz folije in ga položimo v posodo. Dodamo majonezo, gorčico, sladko papriko in hren. S pomočjo vilice dobro pretlačimo in premešamo, da dobimo gladek namaz.
Mleto jagnjetino stresemo v posodo. Dodamo sojino omako in bučno olje. Začinimo s soljo, poprom in čilijem ter premešamo. Oblikujemo mesne polpete (cca 60 g). Nato jih, na srednjem dovodu toplotne energije, spečemo (na vsaki strani 4 minute).
1. rezine kozjega sira razrežemo na štiri dele 2. liste zelene solate operemo pod tekočo hladno vodo ter dobro odcedimo 3. čebulo očistimo, narežemo na kolobarje (4 milimetri) in popečemo (na obeh straneh) v ponvi, v kateri smo pekli meso 4. bombete prerežemo na pol
SESTAVLJANJE BURGERJA
1. spodnji in zgornji del bombete premažemo s pripravljenim namazom 2. na spodnji del bombete položimo rezino kozjega sira 3. na sir položimo mesni polpet iz jagnjetine 4. na meso položimo popečeno čebulo 5. čebulo prekrijemo z rezino kozjega sira 6. na sir položimo solatni list 7. pokrijemo z zgornjim delom bombete ter na sredino zapičimo leseno palčko za ražnjiče

Kateri burgerji so se že znašli v kolekciji "B BURGER"?


>>> KLASIK
>>> SADNI
>>> SARDELE
>>> PURANJI


Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]