SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Puranja rola s kremnim sirom

Kombinacija puranjega mesa, dimljenega pršuta, kremnega sira mascarpone in črnih oliv ponuja okusno idejo za kosilo.

SESTAVINE
500 g puranjih prs
3 zvrhane žlice kremnega sira mascarpone
2 pesti črnih oliv brez koščic
150 g dimljenega pršuta
sol
tribarvni grobo mleti poper



POSTOPEK PRIPRAVE

Puranja prsa operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro osušimo. Narežemo zrezke.

Zrezke pokrijemo s PVC folijo in s kladivom za meso na rahlo potolčemo.
Zrezke zložimo skupaj, tako da dobimo obliko pravokotnika.
Začinimo s soljo in poprom.

Meso, po celotni površini, premažemo s kremnim sirom mascarpone in potrosimo s črnimi olivami brez koščic.

Zavijemo v zvitek.
Polovico rezin dimljenega pršuta polagamo eno poleg druge, tako da se robovi prekrivajo.

Preostanek polagamo pravokotno na že zložene rezine, tako da se prekrivajo robovi in dobimo obliko kocke.

Na kocko iz pršuta položimo puranji zvitek. Nato ga zavijemo v pršut.
Puranji zavitek položimo na pekač, ki smo mu dno prekrili s peki papirjem.

Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.
Pečen zavitek pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato ga serviramo.

PREDLOG ZA SERVIRANJE

Kot prilogo priporočam AJDOVE NJOKE in medeno omako.

MEDENA OMAKA
V vročo ponev nalijemo 3 zvrhane žlice medu. Prelijemo z 200 ml belega vina, 30 ml sladke smetane in polovico čajne žličke sojine omake. Začinimo s ščepcem muškatnega oreščka in kuhamo 6 minut, da se omako zgosti.

Print Friendly and PDF
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]