SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Švarcvaldski kozarec

Preprosto za pripravo in tako osvežujoče.
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO SLADICE V KOZARCU?
250 g keksov z žiti
2 zvrhani žlici mletih mandljev
50 g temne čokolade
400 g kremnega sira mascarpone
150 ml sladke smetane
1 kozarec vloženih višenj 680 g
6 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
2 zvrhani žlici jedilnega koruznega škroba gustin
nekaj listov sveže mete


POSTOPEK PRIPRAVE SLADICE V KOZARCU
Kekse stresemo na delovno površino in jih s pomočjo kuhinjskega valja zdrobimo. Preložimo v posodo in dodamo mlete mandlje ter grobo sesekljano temno čokolado. Premešamo.

Višnje stresemo v kozico. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Ko tekočina zavre, primešamo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v 50 ml hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 4 minute.
Kuhane višnje ohladimo.

Kremni sir stresemo v posodo. Prelijemo s sladko smetano in s pomočjo električnega mešalnika premešamo, da dobimo gladko kremo.

Kremo preložimo v vrečko za brizganje. Do uporabe shranimo v hladilnik.
Pripravljeno zmes iz keksov razdelimo v 8 kozarcev. Poravnamo.

Čez podlogo iz keksov nabrizgamo kremo iz mascarponeja.

Kremo prekrijemo z omako iz višenj. Okrasimo z listi mete.

Namig za pripravo okusnega kozarca mi je bila Švarcvaldska torta. Par elementov odvzel in nekaj dodal...
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]