Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Piknik hlebec

Čas piknikov in zabav na prostem! Popolna ideja za prigrizek ob pivu…
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNEGA PRIGRIZKA?
1 koruzni hlebec 500g
150 g pasiranega paradižnika
120 g suhe salame
1 manjša čebula
1 šopek luštreka
120 g naribanega sira
olivno olje


POSTOPEK PRIPRAVE…
Hlebcu kruha odrežemo zgornji del (1/3). Izdolbemo sredico.
Okus izbranega hlebca lahko prilagodite svojemu okusu... Uporabite lahko tudi štruco, kajzerice ...
 Notranjost hlebca premažemo s pasiranim paradižnikom in obložimo s tankimi rezinami suhe salame. Čebulo očistimo, narežemo na tanke rezine in z njimi prekrijemo salamo. Čebulo prekrijemo z vejicami svežega luštreka. Na koncu hlebec napolnimo z ribanim sirom (dve žlici sira pustite za kasneje).
Suho salamo lahko nadomestite s šunko, piščančjo salamo..., a luštrek lahko zamenjate z listi sveže bazilike.
 Nadevan hlebec pokrijemo z odrezanim delom. Nato, ga za 30 minut otežimo.
Pri obtežitvi si lahko pomagate s polno kozico vode.
 Nadevan hlebec postavimo na pekač. Pokapamo z olivnim oljem in potrosimo s preostankom naribanega sira. Pekač postavimo v ogreto pečico na 175°C, za 25 minut.
Pečen hlebec pustimo nekaj minut, da se umiri. Narežemo na poljubne kose.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]