SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Korenčkova marmelada z jabolki

Naj se dan začne z okusno domačo marmelado!
600 g očiščenih jabolk cca 4 kosi
400 g očiščenega korenja cca 6 kosov
1 ščepec muškatnega oreščka
½ čajne žličke cimeta
1 kg želirnega sladkorja
voda



Korenje in jabolka (jabolka ne olupite) operemo, očistimo, narežemo na srednje velike koščke ter stresemo v kozico. Prelijemo s toliko vode, da je vsebina kozice prekrita. Začinimo z muškatnim oreščkom in cimetom.
Kozico postavimo na dovod toplotne energije. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 30 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo, saj voda skoraj izhlapi.
Kuhano korenje in jabolka, s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo. Dodamo želirni sladkor in 300 ml vode. Premešamo in ko zmes zavre, kuhamo 9 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Korenje je še nekoliko trdo in med mletjem, ne boste dobili gladke zmesi. Koščki korenja bodo okusni domači marmeladi dodali še dodatni čar...
Kuhano marmelado nalijemo v steklene kozarce ter jih dobro zapremo. Kozarce z marmelado zavijemo v debelejšo brisačo ali odejo, dokler se marmelada ne ohladi. 

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]