Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Koruzne bombice brez glutena z rdečo peso

Ljudje smo vse bolj pozorni na to, kaj zaužijemo! Ponujam vam rešitev za zdrav, vegetarijanski in resnično zelo okusen zajtrk. Vse skupaj, pa lahko servirate tudi za dopoldansko ali popoldansko malico...
Ljudje smo vse bolj pozorni na to, kaj zaužijemo! Ponujam vam rešitev za zdrav, vegetarijanski in resnično zelo okusen zajtrk. Vse skupaj, pa lahko servirate tudi za dopoldansko ali popoldansko malico...
1 zavitek gotova zmes za svetli koruzni mešani kruh 
s priloženim suhim kvasom, brez glutena BELBAKE 450 g
50 ml olivnega olja
1 kozarček BIO namaza z rdečo peso in hrenom MY BEST VEGGIE 180 g
1 gomolj kuhane rdeče pese
1 vejica luštreka
olivno olje za mazanje



Zmes za kruh brez glutena in suhi kvas stresemo v posodo. Prelijemo s 450 ml hladne vode in 50 ml olivnega olja. Z električnim mešalnikom mešamo eno minuto. Nato, na najvišji hitrosti mešamo štiri minute, da dobimo lepljivo testo.
Pekač za mafine premažemo z olivnim oljem. V 8 vdolbin na pekaču položimo po zvrhano žlico testa. Z vlažno jedilno žlico testo razmažemo tako, da je dno ter rob vdolbine prekrit s testom in nastane "jamica". Postopek ponovimo še v ostalih vdolbinah na pekaču.
V vsako jamico položimo po eno čajno žličko BIO namaza z rdečo peso in hrenom MY BEST VEGGIE, nekaj kock kuhane rdeče pese in list luštreka. 
Čez nadev, položimo po eno žlico testa. Z vlažno jedilno žlico, testo oblikujemo, da dobimo pol krog. Ob oblikovanju, nežno pritiskamo, da se spodnja in zgornja past zlepita. Pustimo vzhajati, 35 minut.
Bombice premažemo z olivnim oljem ter na vsaki naredimo po dve zarezi. Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 35 minut. Pečene koruzne bombice brez glutena pustimo, da se na pol ohladijo. Nato serviramo, a poleg postrežemo še preostanek namaza in naravni tekoči jogurt.


Obožujem rdečo peso, a nisem pristaš hrena. Vendar si ga privoščim enkrat na leto za Veliko noč v kombinaciji s šunko in orehovo potico. Zato mi je bil še večji izziv poizkusiti BIO namaz z rdečo peso in hrenom. Pravo razmerje sestavin v bio namazu, ki je primeren tudi za vegane, ponuja resnično popoln okus in bom po njem sigurno še posegel...
Lidl Slovenija, z namazom ste zadeli v polno, a v kombinaciji z zmesjo za kruh brez glutena je bil zajtrk popoln.
Se že veselim, da preizkusim še ostale okuse s kolekcije MY BEST VEGGIE.


OGLASNO SPOROČILO
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo