Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Puran z bučnimi semeni

Kosilo ali večerja s polnimi okusi! Puranji file s praženimi in fino mletimi bučnimi semeni ter pečen jajčevec, je moj predlog za zdrav obrok.


sestavine
550 g zrezkov iz puranjega stegna
100 g praženih in fino mletih bučnih semen
2 jajčevca
ZAČIMBE sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje 
pomaranča
Pri pripravi recepture sem uporabil zrezke iz puranjega stegna, ker je rezultat veliko bolj sočen in okusen, kot če bi uporabil zrezke iz prsnega dela.
Jajčevca operemo, osušimo in položimo na kos ALU folije. Začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem. Zavijemo, položimo na pekač in postavimo v pečico ogreto na 200 °C, za 60 minut.
Puranje fileje iz stegna začinimo s soljo in poprom ter povaljamo v praženih in fino mletih bučnih semenih. 20 minut pred koncem pečenja, iz pečice vzamemo jajčevca. Poleg položimo pripravljene fileje, ki jih pokapamo še z olivnim olje. Pekač postavimo nazaj v pečico, še za 20 minut.

Pečene jajčevce odstranimo s folije, prepolovimo in izdolbemo meso. Ob sočnih puranjih filejih in okusnem ter zdravem pečenem mesu jajčevca serviramo krhlje pomaranče.

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]