Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Bananina pita s suhimi slivami



Popoln jesensko zimski okus iz banan in suhih sliv!
Za vse ljubitelje banan...
Velikokrat iščem čim preprostejše in hitre rešitve za pripravo sladkega, saj se velikokrat zgodi, da me presenetijo obiski. Okusna bananina pita s suhimi slivami je nastala prav s tem namenom. Za pripravo potrebujete približno 8 minut...
STE VEDELI! Dve banani zagotovita telesu dovolj energije za 90 minut. A je banana tudi eden od najhitrejših blažilcev in načinov, kako pregnati »mačka«. Najverjetneje veste zakaj ga dobimo…😋🍷🍻 🙈🙉🙊BANANIN MLEČNI ŠEJK Z DODATKOM MEDU: banana pomiri želodec, med pa pomaga uravnati krvni sladkor.
Hrustljavo in sočno...

#Testo
o   135 g moke
o   100 g masla
o   20 g mletega sladkorja
o   1 žlica hladne vode
#Nadev
o   2 banane
o   2 žlici mletih mandljev
o   2 žlici kokosove moke
o   2 žlici kristalnega sladkorja
o   1 pest suhih sliv brez koščic
#Dodatki
o   mleti sladkor
o   cimet

#SestavineZa
2 do 4 osebe

#ČasPripraveBrezPeke
8 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza

S testom prekrijte nadev tako, da boste dobili na sredini pite krog in se bo videl nadev...
#PostopekPriprave
Maslo narežemo na kocke. Dodamo moko, mleti sladkor in hladno vodo. Umešamo testo.
Banani olupimo. Dodamo kristalni sladkor, mlete mandlje in kokosovo moko. Z jedilno vilico pretlačimo v kašo. Primešamo suhe slive.
Krhko testo, na pomokani površini, razvaljamo v krog debeline 3 do 4 milimetre. Bananino kašo s slivami stresemo na sredino.  Z zunanjimi robovi testa prekrijemo nadev. Pito potrosimo z mletim sladkorjem in cimetom v prahu.
Na pekač položimo kos papirja za peko. Pito previdno preložimo na pekač. Pečemo na 185 stopinj 35 minut.
Bananino pito pustimo, da se ohladi. Nato jo razrežemo na poljubne kose in potrosimo z mletim sladkorjem.
Krhko testo umešajte na hitro. Če ga boste gnetli predolgo bo postalo zelo mehko in se bo težko valjalo. V primeru, da je premehko ga zavijte v folijo za živila in shranite v hladilnik, da se nekoliko strdi.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]