Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji fileji v paradižnikovi omaki z olivami in kaprami

Piščančji fileji v paradižnikovi omaki z olivami in kaprami – sredozemsko kosilo, hitro in polno okusa.

Sredozemsko na hitro. Enostavno, sveže in polno okusa – popolna nedelja brez stresa.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 piščančja fileja (300–350 g skupaj)
  • 200 ml paradižnikovih kock v lastnem soku
  • 1 strok česna
  • 8–10 črnih oliv
  • 1 žlica kaper
  • 1 žlica olja
  • ½ žličke origana
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Fileja rahlo potolči, začini s soljo in poprom.
  2. Na olju popeci 5 minut na vsaki strani, odstrani in pokrij.
  3. V isto posodo dodaj česen, premešaj, nato vlij paradižnik, olive, kapre in origano.
  4. Vrni fileja in kuhaj še 6 minut, da se omaka poveže. Po potrebi dodaš par žlic vode.

Namig: Postrezi s kuskusom ali testeninami ter potresi z baziliko.

0.0/ 5 (0)

SEZONSKO

Kostanj: vsi moji recepti na enem mestu

Kremna juha, slani pire, sladice in še več. Odkrij preizkušene ideje za toplo jesensko kuhinjo.

Poglej kostanjeve recepte ➜
PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
KUHLA • 7 IZDAJI

Še več idej za ...

Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju

Poglej ponudbo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo