Jagode s čokolado in ingverjem

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: sončnično olje dodamo, da dobimo sijoč videz ; afrodiziak za romantičen večer v dvoje
romantika v dvoje

Sestavine za 2 osebe:
0,50 kg jagod
0,15 kg mlečne čokolade z lešnikovo maso (nugat)
1/2 čajne žličke mletega ingverja
2 žlice sončničnega olja

Priprava:
Jagode operemo pod tekočo vodo ter osušimo. Čokolado z dodatkom olja nad soparo raztopimo. Ko je čokolada stopljena,  dodamo ingver in dobro zmešamo. Jagode pomakamo v čokolado, jih polagamo na alu folijo ter jih nato vsaj za pol ure položimo v hladilnik.

Jagode so v trgovini na razpolago vse leto, tako, da imamo lahko romantičen večer v dvoje tudi ob zasneženih dnevih.

INGVER
Deluje tudi kot blagi afrodiziak, a uporabimo ga lahko tudi kot dodatek pri ustni vodi in grgranju za odpravo slabega zadaha iz ust.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018