Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ponarajena orehova potica - Orehova rolada

Nekaterim se zdi priprava orehove potice zakomplicirana, nekateri se bojijo "luken" v potici, a nekateri radi svoje goste presenetimo s čim novim. Zaradi vsega skupaj je nastala ta sladka naslada, ki se prileže predvsem v hladnejših dneh.
orehova potica
zahtevnost
45 minut

Sestavine
za TESTO potrebujete:
4 jajca
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
4 zvrhane žlice moke - tip 500
1 čajna žlička pecilnega praška
2 žlice olja
4 žlice mleka
za NADEV potrbujete:
200 g mletih orehov
1 žlica lešnikovega namaza s čokolado (nutela)
1 čajna žlička naribane limonine lupine
0,20 l sladke smetane
1 zavitek vanili sladkorja
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
2 žlice ruma
OSTALO
4 žlice rozin
2 žlice ruma
mleti sladkor za posip
2 žlice marelične marmelade

PRIPRAVA
Jajca ubijemo v posodo, dodamo kristalni sladkor ter s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo (cca 12 minut) toliko časa, da zmes naraste dva do trikrat.
Stepeni zmesi iz jajc in sladkorja primešamo olje in mleko ter postopoma, na rahlo, umešavamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.
Odrežemo kos peki papirja v velikosti pekača (klasična velikost za pečico), nanj stresemo biskvitno zmes, ki jo enakomerno razporedimo po celotni površini.

Zamazan peki papir položimo na pekač, ki ga postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 12 minut.

Pečen biskvit potrosimo z mletim sladkorjem in nato tesno zavijemo v zavitek.
Mletim orehom dodamo kristalni in vanilij sladkor, rum, lešnikov namaz, polovico sladke smetane, naribano limonino lupino ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu na rahlo umešamo drugo polovico sladke smetane, ki smo jo stepli.

Biskvit razvijemo, odstranimo peki papir ter po celotni površini enakomerno namažemo nadev.
Na kocu, vse skupaj potrosimo z rozinami, ki smo jih predhodno namočili v dve žlice ruma in nekaj žlic vode.
Biskvit z nadevom tesno zavijemo v zavitek ter ga položimo na pekač.
Zavitek na tanko premažemo z marelično marmelado, ki smo ji primešali dve žlice vroče vode.
Pekač postavimo v pečico in pečemo na funkciji "gratiniranje" dobre tri minute, da zunanja plast rolade dobi zlato-rjavo barvo.
NASVET
V primeru, da nimate pečice za gratiniranje, nastavite svojo pečico tako, da delujejo samo zgornji grelci (210°C).
SERVIRANJE
Orehovo rolado ohladite, narežete na kolobarje ter potrosite z mletim sladkorjem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo