Balzamična omaka

Popolna omaka, ki jo lahko uporabite kot dodatek pri kopici jedi.
160 ml
42 minut
Kaj se potrebuje za okusen preliv?
300 ml temnega balzamičnega kisa
50 ml sojine omake
2 žlici ostrigine omake
1 žlica kristalnega sladkorja
1 ščepec popra
100 ml vode


PRIPRAVA

Sestavine za balzamično omako (balzamični kis, sojina omaka, ostrigina omaka, voda) nalijemo v kozico ter začinimo s soljo in poprom. 

Ko tekočina zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum. Kuhamo 40 minut.
Kuhano gosto-tekočo omako ohladimo. Nato jo nalijemo v stekleno ali PVC posodico in pokrijemo.

Okusno omako iz balzamičnega kisa lahko uporabite pri različnih solatah, kot omako za tortilje čips ali ribji burger, pečenem mesu na žaru...

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018