Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rustikalna kolerabna pita

Po krivem zapostavljena zelenjava! Koleraba ima nežen in značilen okus, ki je posledica kombinacije gorčičnega olja in nekaterih hranilnih snovi.
Po krivem zapostavljena zelenjava! Koleraba ima nežen in značilen okus, ki je posledica kombinacije gorčičnega olja in nekaterih hranilnih snovi.



sestavine
420 g očiščene kolerabe
3 stroke česna
2 vejice rdeče bazilike
⅓ čajne žličke soli
100 g solatne kumare
1 žlica masla
2 žlici mleka
8 listov toast sira

Koleraba je po krivici zapostavljena zelenjava, saj se le malokrat poudarja, kako zdrava je in na kakšne načine jo vse lahko uporabimo. Ima nežen in značilen okus, a poleg tega je preprosta za pripravo, uporabimo pa jo lahko v zelo različnih receptih. Čiščenje – odpadka približno 20 %.




Očiščeno in na kocke narezano kolerabo stresemo v kozico. Dodamo česen, rdečo baziliko, sol in zalijemo z vodo. Kolerabo skuhamo do mehkega.
Kuhano kolerabo odcedimo. Dodamo maslo in mleko ter pretlačimo v gladko zmes.
Polovico pireja stresemo v ognjevarno posodo in enakomerno porazdelimo po celotni površini. Obložimo s tankimi rezinami solatne kumare in štirimi listi sira. Prekrijemo z drugo polovico pireja. Obložimo s preostankom sira.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.

Slastno rustikalno kolerabno pito lahko servirate kot samostojno vegetarijansko jed ali kot prilogo, k mesu, zelenjavnemu zrezku... Ni potrebe, da je meso v omaki, saj sočna in zelo okusna pita dopolnjuje pečeno meso. 
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo