Rustikalna kolerabna pita

Po krivem zapostavljena zelenjava! Koleraba ima nežen in značilen okus, ki je posledica kombinacije gorčičnega olja in nekaterih hranilnih snovi.sestavine
420 g očiščene kolerabe
3 stroke česna
2 vejice rdeče bazilike
⅓ čajne žličke soli
100 g solatne kumare
1 žlica masla
2 žlici mleka
8 listov toast sira

Koleraba je po krivici zapostavljena zelenjava, saj se le malokrat poudarja, kako zdrava je in na kakšne načine jo vse lahko uporabimo. Ima nežen in značilen okus, a poleg tega je preprosta za pripravo, uporabimo pa jo lahko v zelo različnih receptih. Čiščenje – odpadka približno 20 %.
Očiščeno in na kocke narezano kolerabo stresemo v kozico. Dodamo česen, rdečo baziliko, sol in zalijemo z vodo. Kolerabo skuhamo do mehkega.
Kuhano kolerabo odcedimo. Dodamo maslo in mleko ter pretlačimo v gladko zmes.
Polovico pireja stresemo v ognjevarno posodo in enakomerno porazdelimo po celotni površini. Obložimo s tankimi rezinami solatne kumare in štirimi listi sira. Prekrijemo z drugo polovico pireja. Obložimo s preostankom sira.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.

Slastno rustikalno kolerabno pito lahko servirate kot samostojno vegetarijansko jed ali kot prilogo, k mesu, zelenjavnemu zrezku... Ni potrebe, da je meso v omaki, saj sočna in zelo okusna pita dopolnjuje pečeno meso. 
***

Objavite komentar

0 Komentarji