Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Francoski cruler krofi

Malo drugačni krofi in izpeljanke popolne pustne sladice: Okusi po katerih lahko posežete, brez slabe vesti!
Okusi po katerih lahko posežete, brez slabe vesti!

SESTAVIN

 250 ml vode
150 g margarine za peko
2 čajni žlički mletega sladkorja
¼ čajne žličke soli
135 g moke tip 400
3 jajca
olje za cvrtje
DODATKI…
marelična marmelada, mleti sladkor, lešnikov namaz… 
Ta ideja, receptura in resnično zlo okusna sladica je nastala med brskanje po spletu. Iskal sem čim boljši prevod za krhke flancate, v angleški jezik. Brskanje me je pripeljalo do besede "crullers". Nato se posvetil še raziskovanju te besede, ki me je pripeljala na isti cilj kot flancati, pust. Tako, da je pred vami receptura za testo, ki ga v nekaterih predelih sveta uporabljajo, za krofe, nekje za flancate. Dodajajo celo kvas oz. pecilni prašek...

V kozico nalijemo vodo. Dodamo mleti sladkor, sol in margarino. Ko voda zavre, dodamo moko in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da nastane testna kepa. 
V mlačno zmes ubijemo jajca in z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti zmešamo v gladko zmes.
Peki papir razrežemo na manjše kose, velikosti 8*8 centimetra (cca 25 kosov). Koščke papirja premažemo z oljem.
Na koščke papirja nabrizgamo zmes, v obliko kroga.
Kroge testa s peki papirjem polagamo v vroče olje, tako da testo "gleda" v olje. Po parih sekundah cvrtja koščki papirja odstopijo in jih odstranimo z olja. Med cvrtjem večkrat obrnemo, a cvremo toliko časa, da dobimo zlato rjavo skorjo (cca 3 do 4 minute).
Ocvrte krofe polagamo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Pred serviranjem pokapamo z marelično marmelado (primešamo malo vroče vode), lešnikovim namazom (segrejemo nad vodno soparo ali v mikrovalovni pečici) ali potrosimo z mletim sladkorjem.
Testo lahko brizgate tudi direktno v vroče olje (tako kot miške). Ocvrte kroglice, ohladite, nabrizgate z marmelado ali lešnikovim nadevom ter potrosite z mletim sladkorjem.
Lahko pa pripravite tudi kakšen zabaven napis, ki bo popestril kako zabavo, srečanje... Postopek priprave in cvrtja je isti, le na kose peki papirja namesto krogov nabrizgate črke, ki jih potrebujete (paziti je potrebno le, da se črte posamezne črke držijo skupaj).
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo