Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jabolčni zvitki s pomarančo

RECEPTI SLADICE: Sočno, osvežujoče in okusno za sončne dni. Jabolčni štrudel na malo drugačen način!
0
Sočno, osvežujoče in okusno za sončne dni. Jabolčni štrudel na malo drugačen način!

Narava kliče! S prihodom pomladnih in sončnih dni se je težko zapreti v kuhinjo za več časa. In prav zaradi tega sem začel sestavljati ta recept, ki je hitro pripravljen. Pripravi se lahko že med tednom in tako posledično na sončni vikend ostane več časa za naravo oz druge opravke... 😉
Jabolčni zvitki s pomarančo so veliko okusnejši, če jih shranite v hladilnik za dan ali dva. Tako, da jih lahko pripravite že na četrtek in uživate v vikendu ob popolnih in osvežujočih okusih.

Pomarančo, ki jo kuhate s sladkorjem, sokom in vodo pred uporabo za 10 minut namočite v mlačno vodo, da se odstranijo nezaželene in škodljive snovi.
NADEV
4 jabolka
1 čajna žlička cimeta
3 žlice rozin
3 žlice mletih orehov
3 žlice sladkorja
OSTALO
3 liste vlečenega testa cca 260 g
4 sočne pomaranče
300 g sladkorja
Jabolka operemo in nastrgamo, nato jim dodamo cimet, mlete orehe, rozine, sladkor in premešamo.
Na delovno površino položimo list vlečenega testa. Nato ga enakomerno potrosimo z nadevom. Pokrijemo z drugim listom, ki ga tudi potrosimo z mešanico iz jabolk. Čez drugo plast položimo tretji kos testa in zavijemo v zavitek. Zavitek razrežemo na manjše koščke.
Jabolčne zvitke položimo v pekač. Pečemo v pečici ogreti na 185 °C, 25 minut.
Tri pomaranče ožamemo. Sok nalijemo v litrsko merico in dolijemo vodo, da dobimo 650 ml tekočine. Mešanico nalijemo v kozico. Dodamo sladkor in pomarančo, narezano na tanke kolobarje. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 15 minut.
Pekač vzamemo iz pečice in zvitke prelijemo s kuhanim pomarančnim sokom. Pustimo, da se ohladi. Nato postavimo v hladilnik, za nekaj ur.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo