Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pira v solati

Slastno, preprosto in okusno za sončne dni! Kako porabiti kos pečenega piščanca, govedino iz juhe...?
0
Slastno, preprosto in okusno za sončne dni! Kako porabiti kos pečenega piščanca, kos govedine iz juhe...?
S pričetkom pomladi se tudi pri meni nekoliko spremeni jedilnik in nekajkrat na teden pripravim za kosilo ali večerjo solato. V hladilniku me je čakal kos pečenega piščanca, ki je ostal od prejšnjega dne. "Pokukal" sem še v shrambo in tako je nastala ta osvežujoča, zdrava in okusna solata, za večerjo.
Receptura, ki jo uvrščam v rubriko "pospravljanje hladilnika"! 😋Pri pripravi solate lahko piščanca nadomestite tudi z mesom, ki je ostal od kosila... Med drugim lahko uporabite govedino iz goveje juhe, kos puranje ali svinjske pečenke... 👌
Starodavno žito pira je bogat vir beljakovin, ogljikovih hidratov ter vitaminov in hkrati je odličen nadomestek za belo moko! Pira je prava zakladnica vitaminov B2 ter A in E, mineralov in še nekaterih drugih koristnih snovi za naše telo. Ni pa slabo vedeti še, da nekatere osebe s celiakijo niso občutljive na njen gluten. Iz pire lahko pripravite okusne solate, rižote, vegetarijanske polpete, a moka je odlična za pripravo različnih test in sladic.
KUHANJE PIRE -  Piro zalijete s hladno vodo. Ko voda zavre, kuhate 30 minut. Kozico odstavite in pustite stati 10 minut. Nato odcedite in oplaknete s hladno vodo.
 1 skodelica pire 250 ml
200 g piščanca
1 pest mlade špinače
sok ene limete
30 ml olivnega olja
1 čajna žlička soli
⅓ čajne žličke kajenskega popra
Piro operemo in stresemo v kozico. Dodamo eno čajno žličko soli, zalijemo s hladno vodo in skuhamo. Odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Kosu pečenega piščanca odstranimo kosti ter ga natrgamo na manjše trakove. Dodamo piro, papriko narezano na rezance in liste mlade špinače, ki smo jih oprali v vodi in dobro odcedili. Začinimo s kajenskim poprom, prelijemo z limoninim sokom in olivnim oljem. Premešamo.

1. Če nimate ostankov pečenega ali kuhanega mesa, začinite kos piščančjih prs in specite. 2. Pri pripravi solate sem uporabil sol samo za kuhanje pire! Za moj okus dovolj veliko stopnjo slanosti solati ponujata že kombinacija kuhane pire in pečenega piščanca. Hkrati limonin sok okuse dobro poveže in še nekoliko dvigne stopnjo slanosti v celoto. 3. Solato lahko shranite tudi v hladilnik za pozneje. Vendar priporočam, da liste mlade špinače primešate tik pred serviranjem.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo