Mehki trakci svinjine v bogati kremasti omaki z jurčki in kančkom belega vina. Odlično s širokimi rezanci ali pirejem.
Sestavine (za 2 osebi):
- 300 g svinjskega laks kareja (kotlet brez kosti)
- 200 g jurčkov (sveži ali zamrznjeni)
- 1 manjša šalotka
- 1 strok česna
- 100 ml sladke smetane
- 50 ml suhega belega vina (neobvezno)
- olivno olje ali maslo
- sol in poper po okusu, vejica timijana
- 1 žlička gorčice
Priprava
- Meso nareži na trakove, začini s soljo in poprom po okusu in na vroči ponvi hitro popeci (ok. 4 min). Odloži.
- Dodaj nasekljano šalotko in česen, nato narezane jurčke. Praži približno 4 min.
- Po želji zalij z vinom in pusti izpareti. Dodaj smetano, timijan in gorčico.
- Vrni meso v ponev, premešaj in kuhaj še 4 min. Postrezi takoj.
Namig: Žlička parmezana ali kanček tartufate jed dvigne na “vikend fine dining”.

Katero verzijo bi pa ti? Ali bi kar vse tri?
KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10, Sladki hit(ri)
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar