Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjski trakci v smetanovi omaki z jurčki

Mehka svinjina v bogati kremni omaki z jurčki in vinom. Pripravljeno v manj kot 30 minutah, popolno za vikend kosilo.

Mehki trakci svinjine v bogati kremasti omaki z jurčki in kančkom belega vina. Odlično s širokimi rezanci ali pirejem.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 300 g svinjskega laks kareja (kotlet brez kosti)
  • 200 g jurčkov (sveži ali zamrznjeni)
  • 1 manjša šalotka
  • 1 strok česna
  • 100 ml sladke smetane
  • 50 ml suhega belega vina (neobvezno)
  • olivno olje ali maslo
  • sol in poper po okusu, vejica timijana
  • 1 žlička gorčice
Priprava
  1. Meso nareži na trakove, začini s soljo in poprom po okusu in na vroči ponvi hitro popeci (ok. 4 min). Odloži.
  2. Dodaj nasekljano šalotko in česen, nato narezane jurčke. Praži približno 4 min.
  3. Po želji zalij z vinom in pusti izpareti. Dodaj smetano, timijan in gorčico.
  4. Vrni meso v ponev, premešaj in kuhaj še 4 min. Postrezi takoj.

Namig: Žlička parmezana ali kanček tartufate jed dvigne na “vikend fine dining”.

0.0/ 5 (0)
KUHLA
Katero verzijo bi pa ti? Ali bi kar vse tri?

KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10, Sladki hit(ri)

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo