Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jabolčna pita v kozarcu

SLADICA V KOZARCU - JABOLČNA PITA: Na pikniku brez sladkega ne gre! Ideja za otvoritveni piknik.
0
Na pikniku brez sladkega ne gre! Ideja za otvoritveni piknik.

Sladko v kozarcu je "TRENDY" 😋👌 Še pomembnejša sta podatka, da je sladico v kozarcu narediti enostavneje in hitreje. 👍Kar nekaj klasičnih sladic sem predelal in pripravil v kozarcu, a sedaj je bil čas še za klasiko med jabolčnimi sladicami. 
V rubriki "SLADKI KOZAREC" se nahaja že ↪24 receptov, a med drugim je svojo stekleno izvedbo dobila ↪Švarcvaldska torta in ↪Nutelina torta.
Pri sestavljanju sladice lahko uporabite kozarce po lastni želji. Lahko jih pripravite tudi kot "finger food" v "štamprle" kozarčkih, kar je odlična ideja za pestrejšo ponudbo na zabavi ali pikniku. Ja res je, sladica je primerna tudi za piknik v naravi. Pri pripravi lahko brez sramu uporabite tudi kozarce za enkratno uporabo ali plastične posodice različnih oblik, ki se jih da dobiti skoraj v vsaki trgovini hobby&art. Naj kulinarična domišljija deluje!
PRVA PLAST
2 jabolka
250 ml sladke smetane
250 g sladkorja
DRUGA PLAST
250 g sira maskarpone
80 ml sladke smetane
½ čajne žličke cimeta
ščepec muškatnega oreščka
2 žlici mletega sladkorja
TRETJA PLAST
150 g orehovih kifeljčkov ali drugih piškotov, ki nam ostanejo
Prvih 250 g sladkorja stresemo v ponev in pražimo, da nastane karamel (približno 4 minute). Previdno prelijemo s sladko smetano in kuhamo toliko časa, da se karameliziran sladkor in smetana povežeta ter nastane kremasta tekočina (približno 3 minute). Odstavim in primešamo jabolka, narezana na majhne kocke.
Sestavine za drugo plast stresemo v skledo in zmešamo v kremasto zmes.
Orehove rogljičke s kuhinjskim valjarjem zdrobimo v sladke drobtine.
Kozarce do tretjine napolnimo s karamelnimi jabolki. Čez jabolka nabrizgamo kremo iz maskarponeja. Prekrijemo s sladkimi drobtinami.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo