Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Nekaj lažjega...

[ZDRAVO][threecolumns]

Smuti z jagodami in pšenično travo

Napitek, ki ga lahko poimenujemo tudi zmešanček!
Izgovor ali kako bi to že poimenoval... 🙈🙉🙊 Svojo servirno kolekcijo kar naprej dopolnjujem, tako da bo počasi potrebno narediti malo selekcije. 😂 Ena od zadnjih pridobitev so stekleni kozarci s pokrovom in slamico, ki se lahko uporabijo tako za hladen kot topel napitek.
Prvo kar sem postregel v kozarcih je zdrav in zelo okusen smuti in če niste slučajno vedeli, ime izhaja iz angleške besede smooth - gladek.
Napitek je priljubljen predvsem pri ljudeh, ki želijo živeti zdravo, saj vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov in vlaken. »Zmešančki« lahko vsebuje sveže ali zmrznjeno sadje, zelenjavo, led in zmrznjen jogurt, a po gostoti so podobni mlečnim napitkom – milkshake. 
Kakovost kupljenih smutijev je odvisna od sestavin, a vsekakor je praviloma kakovostnejši doma pripravljeni sadno-zelenjavni napitek. Ni pa slabo poznati tudi podatka, da vsebujejo veliko sladkorjev in so zelo kalorični. Zato velja za smutije kot za vse ostalo »V MEJAH NORMALE«! 😃😏
250 ml 100 % pomarančnega soka
1 banana
100 g mlade špinače
250 g jagod
2 vejice melise
Špinačo, jagode in meliso operemo pod tekočo hladno vodo. Odcedimo in stresemo v posodo večnamenskega kuhinjskega aparata. Dodamo banano, pomarančni sok in ↪pšenično travo v prahu Malinca. Zmešamo v gladko tekočino.
Smuti nalijemo v kozarec in po želji dodamo še kakšno rezino jagode in led.
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]