Smuti z jagodami in pšenično travo

Napitek, ki ga lahko poimenujemo tudi zmešanček!
Izgovor ali kako bi to že poimenoval... 🙈🙉🙊 Svojo servirno kolekcijo kar naprej dopolnjujem, tako da bo počasi potrebno narediti malo selekcije. 😂 Ena od zadnjih pridobitev so stekleni kozarci s pokrovom in slamico, ki se lahko uporabijo tako za hladen kot topel napitek.
Prvo kar sem postregel v kozarcih je zdrav in zelo okusen smuti in če niste slučajno vedeli, ime izhaja iz angleške besede smooth - gladek.
Napitek je priljubljen predvsem pri ljudeh, ki želijo živeti zdravo, saj vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov in vlaken. »Zmešančki« lahko vsebuje sveže ali zmrznjeno sadje, zelenjavo, led in zmrznjen jogurt, a po gostoti so podobni mlečnim napitkom – milkshake. 
Kakovost kupljenih smutijev je odvisna od sestavin, a vsekakor je praviloma kakovostnejši doma pripravljeni sadno-zelenjavni napitek. Ni pa slabo poznati tudi podatka, da vsebujejo veliko sladkorjev in so zelo kalorični. Zato velja za smutije kot za vse ostalo »V MEJAH NORMALE«! 😃😏
250 ml 100 % pomarančnega soka
1 banana
100 g mlade špinače
250 g jagod
2 vejice melise
Špinačo, jagode in meliso operemo pod tekočo hladno vodo. Odcedimo in stresemo v posodo večnamenskega kuhinjskega aparata. Dodamo banano, pomarančni sok in ↪pšenično travo v prahu Malinca. Zmešamo v gladko tekočino.
Smuti nalijemo v kozarec in po želji dodamo še kakšno rezino jagode in led.
***

Objavite komentar

0 Komentarji