Mini paradižnikova lazanja - insta recept




Kombinacija za sončne dni kot predjed ali glavna jed!
Če pa ne gre brez mesa, lahko v eno izmed plasti dodate eno od mesnin. Kot so prešana šunku, pršut, panceta...


Recepte na Instagram MyStory @blazkuha sestavljam po občutku in trenutnem navdihu, a s pripravo le teh želim sledilcem ponuditi idejo in raziskovanje okusov z "doziranjem" prave količine sestavin... 😉
Razvajanje na sončne dni... No ja tudi sredi zime paše ta okus... 😉😋😍
.
6 rezin jajčevca (debelina 0,5cm)
6 rezin paradižnika (debelina 0,5cm)
6 listov bazilike
rezina sira
rezina cheddar sira
sol
tribarvni grobo mleti poper
oljčno olje

#Bešamel
2 žlici masla
100 ml mleka
čajna žlica moke
ščep muškatnega oreščka
ščep soli

#SestavineZa
predjed - 2 oseba
glava jed - 1 oseba

#ČasCelotnePriprave
7 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten

Jajčevec in paradižnik operemo pod tekočo vodo, očistimo in narežemo na rezine. Zelenjavo začinimo s soljo in poprom. Rezine jajčevca pokapamo z oljčnim oljem in popečemo na obeh straneh.
V kozici raztopimo maslo. Dodamo moko in zalijemo s hladnim mlekom.Ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se bešamel zgosti in skuha (približno 4 min). Odstavimo, začinimo s soljo in muškatom. Premešamo.
Na pekač položimo rezino popečenega jajčevca. Nato sledi rezina paradižnika in list bazilike. Sestavljamo tako, da za vsako mini paradižnikovo lazanjo porabimo po šest (tri + tri) rezin zelenjave in tri liste zelišča.
Zelenjavne kupčke obložimo z rezinami sira. Prelijemo z bešamel omako. Na vrh položimo kocke cheddar sira.
Pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj toliko časa, da se sir stopi in dobi nežno zlato rjavo povrhnico (približno 5 minut).

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018