Obstojnost: sveža zelišča



Najverjetneje ste se že ubadali z vprašanjem "KAKO ČIM DLJE ČASA OBDRŽATI SVEŽINO SVEŽIH ZELIŠČ?".
Kar lepo število potrošnikov nima vrta, zato se je potrebno znajti... Tako kot jaz... 😉
V "današnjem" potrošniškem obdobju je na trgovskih policah mogoče zaslediti zelišča v različnih oblikah. Rezano in pakirano v PVC vrečkah, v loncih... Osebno sem velik potrošnik svežih zelišč. Nekatera zelišča oz. berite nezahtevna sam gojim v loncu, a nekatera kupim že vzgojena. Namreč Blaž ni ravno "strokovnjak" za sajenje... 😊😏😣



Kar nekajkrat se že našel v dilemi kaj narediti z rezanimi zelišči in tudi zelišči v lončku, saj hitro ovenijo... 
ENOSTAVNO DO OBSTOJNOSTI: Šop svežih zelišč zavijete v kos papirnate brisače, dobro zmočite s hladno vodo in pustite, da se odvečna voda odcedi. Shranite v hladilnik. S tem postopkom boste ohranili svežino vsaj 5 dni. Po uporabi zelišča ponovno zavijete in po potrebi ponovno zmočite s hladno vodo, da je papir vlažen.👇
DOBRODOŠLO NA TRŽIŠČU! 👍Vse pogosteje posegam po tako imenovanih živih zeliščih slovenskega pridelovalca Panorganix, ki so po moji oceni kvalitena in obstojna... Potrebno skrbeti le za to, da v lončku vseskozi nekoliko vode. Pri enem od zelišč mi uspelo obdržati svežino več kot mesec dni. Drugače pa tako ali tako hitro porabim...


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018