Nadzemna koleraba na tortilji



Okusi za poletne dni!


V poletnem obdobju, najverjetneje tako kot jaz tudi vi iščete hitre in preproste rešitve za kosilo in večerjo. Ena od možnosti je hladna jed, ki je odlična ideja za brezmesni obrok. V poletnem obdobju, vsaj mojim brbončicam paše malenkost pikantnosti. Za to priložnost sem uporabil oljčno olje z okusom čilija iz Slovenske Istre iz ekološke pridelave in z zaščiteno označbo porekla.
Kmetija Morgan je v Grintovcu, vasici na slemenu nad dolino Drnice blizu Šmarij. Doma so vselej imeli oljke za domačo rabo, pridelovali so oljčno olje in s tradicionalnim postopkom razgrenjevanja tudi namizne oljke.Konec devetdesetih let prejšnjega stoletja so se odločili za širitev in v okolici vasi na zgodovinskih oljkarskih legah obnovili in oblikovali oljčnike, v katerih raste 800 dreves. Mlada drevesa so deloma zrasla iz čokov starih oljk, deloma pa so zasadili vzgojene sadike. VEČ O KMETIJI MORGAN➧
 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
SOLATKA
1 nadzemna koleraba
100 g kozjega sira
1 mlada čebula
1 paradižnik

ZAČIMBE ZA SOLATKO
ščep soli
ščep tribarvnega grobo mletega popra
sok ene limete

OSTALO
2 tortilje z okusom česna
2 žlici načo sira
2 pesti rukole
vejice luštreka




SESTAVINE ZA
2 OSEBE

ČAS PRIPRAVE
8 MINUT

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
ENOSTAVNO

ALERGENI
LAKTOZA
GLUTEN

1.  Nadzemno kolerabo operemo, olupimo in narežemo na tanke rezance. 

2. Kozji sir narežemo na rezance, velikosti kolerabe. Paradižnik očistimo in narežemo na kocke. Mlado čebulo z zelenjem operemo pod tekočo hladno vodo in narežemo na rezine.

3. Zelenjavo in sir začinimo ter pokapamo z oljčnim oljem Morgan Chilli in limetinim sokom. 

4. Tortilji na hitro popečemo (vsaka stran 20 sekund).  Nato ju premažemo z načo sirom in obložimo z rukolo. Zavijemo.

5. Tortiljo prepolovimo. Kosa položimo na krožnik in obložimo s solatko iz nadzemne kolerabe. Postopek ponovimo z drugo tortiljo.
DELOVNI NAMIG Servirate lahko tudi kot hladno predjed. Količina zadostuje za 4 do 6 oseb. Če želite še nekoliko več pikantnosti pred serviranjem še enkrat pokapajte z oljčnim oljem čili.




Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018