Cvetačni kuskusPopoln nadomestek za klasiko!

kuskus recepti

Specialiteta Berberov je ena glavnih jedi v Severni Afriki, a priljubljena je po vsem svetu. Predvsem v državah s številnim arabskim prebivalstvom. V Evropi prednjači Francija. Mi Evropejci poznamo eno vrsto oz. tega industrijskega, ki ga zasledimo na trgovskih policah.

Ste vedeli, da obstajajo tri vrste oz. velikosti kuskusa in se razlikujejo od države do države v arabskem svetu. Pri pripravi uporabljajo različne velikosti sit. Ena od treh velikosti, je velikost "naše" ribane kaše. A tudi dodatek za barvo se razlikuje. Nekje se uporablja žafran, nekje voda od kuhanih rumenih buč...
Kako ga lahko pripravite doma na moj način, si lahko ogledate ➥TUKAJ. Toliko o klasiki. Sedaj pa še o zdravem nadomestku.

cvetača priprava

Cvetača je ena od zelenjave, ki lahko popolnoma nadomesti klasični kuskus. Kot sem že zgoraj omenil obstajajo tri velikosti, a jaz sem za pripravo uporabil srednji nastavek za ribanje. Seveda lahko uporabite tudi večjega ali manjšega. Prepuščam vam tudi in se boste sami odločili ali boste uporabili ročni strgalnik ali si boste pomagali z multipraktikom.

PS Pripravljen cvetačni kuskus nato uporabljate kot običajnega...

cvetača uporaba
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE  7 minut   ALERGENI laktoza

500 g cvetačnih cvetov

ZA KONČANJE
850 ml vode
½ čajne žlice soli
žlica masla
sok polovice limone
...

1.  Cvetačo očistimo, operemo in naribamo (srednji nastavek) s pomočjo večnamenskega kuhinjskega aparata.

2. V kozico nalijemo vodo. Dodamo sol, limonin sok in maslo. Zavremo.

3. Naribano cvetačo stresemo v vrelo vodo in kuhamo tri minute. Odcedimo in dobro oplaknemo s hladno tekočo vodo, da se ohladi. Dobro odcejeno cvetačo stresemo v posodo za shranjevanje. Pokrijemo in shranimo v hladilnik do uporabe.

DELOVNI NAMIG Cvetačni kuskus imate lahko v hladilniku shranjen do tri dni.
Objavite komentar

0 Komentarji