Rostbif z mladim grahom



Pomladni okusi na hitro!

recepti mladi grah

V današnjem testeninskem namigu izpostavljam enega najbolj cenjenih delov mesa mlade govedine in mladi grah, katerega sezona se začenja prav v tem obdobju.
Stroke mladega graha lahko uživamo kar cele, saj so še hrustljavi in sladkastega okusa. Stroke lahko najdete že na tržnici in v nekoliko bolje založenih trgovinah. Pri nakupu je pomembno, da izberete čvrste stroke. Ko strok prepognete in poči vsete, da je svež. Uživate lahko tako surove kot toplotno obdelane. Pri toplotni obdelavi priporočam hitro praženje, da med uživanjem še hrustajo.
preprosti recepti za testenine
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE  15 minut   ALERGENI jajca, gluten, laktoza

300 g rostbifa
250 g strokov mladega graha
250 g češnjevega paradižnika
4 stroke česna
4 jajca
parmezan po okusu
oljčno olje
500 g širokih rezancev

ZAČIMBE
čajna žlica soli
¼ čajne žlice kajenskega popra
ščep muškatnega oreščka
ščep majarona
2 žlici ostrigine omake
...

lahka hrana

1. Stroke mladega graha in češnjev paradižnik operemo v hladni vodi in dobro odcedimo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Rostbif narežemo na tanke rezine.

2. Rezine rostbifa stresemo v dobro segreto kozico. Pokapamo z oljčnim oljem in na hitro popečemo. Dodamo grah , češnjev paradižnik in česen. Pražimo dve minute. Zalijemo s 100 ml vode, v kateri so se kuhale testenine. Začinimo. Dodamo kuhane široke rezance. Segrevamo toliko časa, da se testenine pogrejejo in voda izhlapi. Večkrat premešamo. 
DELOVNI NAMIG Če želite rosbif medium ga pražite 2 minute, če želite rezultat well-done ga pražite 4 minute.

3. Testenine naložimo v globok krožnik. Potrosimo z naribanim parmezanom. Na vrh položimo ocvrto (pečeno) jajce.




Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018