Navdih za Brina koktejl je Ljubljana, ki ima pestro zgodovino in bogato izročilo, zato imajo lokalni in tradicionalni okusi pomembno vlogo v mešanici...
...Osnova je slovenski džin, ki ima močneje izražen okus brina, v receptu pa so tudi jabolka, tipična sestavina tradicionalne slovenske kuhinje. Očarljive ljubljanske ulice pripovedujejo starodavne zgodbe, a mesto nikakor ni zaspano – Ljubljana je mladostna in sveža. Vsak kotiček je drugačen, na vsakem koraku čaka presenečenje. Za svežino in kanček eksotike sta zato Brini dodana limona in ingver, dozo mladostne nagajivosti pa mešanici doda roza tonik.
Sestavine
30 ml slovenskega džina
30 ml ohlajenega ingverjevega čaja (v vodi pokuhaj 100 g ingverja, odcedi, ohladi)
30 ml jabolčnega soka
10 ml limoninega soka
80 ml Fever-Tree Aromatic tonika
zvita rezina limonine lupine
rezina rdečega jabolka
led
Priprava
- v shakerju za koktejle dobro premešaj džin, ingverjev čaj ter jabolčni in limonin sok
- mešanico prelij v kozarec, poln ledu
- v kozarec dolij Fever-Tree Aromatic tonik in dodaj rezino limone
- okrasi z rezino rdečega jabolka
KAJ DANES - NAMIG
|
Kje, kdo, kako
|
Sobota, 1.6.2019 - Križanke, Ljubljana
Butični proizvajalci
|
Brina, ljubljanski teden džina
Če se ne boste "spravili" sami pripravljati koktejla Brina ga lahko poskusite v nekaterih izbranih ljubljanskih lokalih:
- As Aperitivo
- EK Bistro
- eVino
- Fétiche Bar
- Lepa Žoga
- Magda
- Pivnica Lajbah
- Pop’s Place
- Slon 1552
- TaBar
- Tozd
- Veganika
- Vinoteka Movia
ter v Karakter Baru v Bohinju.
Ni komentarjev
Objavite komentar