Brina koktejl




Navdih za Brina koktejl je  Ljubljana, ki ima pestro zgodovino in bogato izročilo, zato imajo lokalni in tradicionalni okusi pomembno vlogo v mešanici...

...Osnova je slovenski džin, ki ima močneje izražen okus brina, v receptu pa so tudi jabolka, tipična sestavina tradicionalne slovenske kuhinje. Očarljive ljubljanske ulice pripovedujejo starodavne zgodbe, a mesto nikakor ni zaspano – Ljubljana je mladostna in sveža. Vsak kotiček je drugačen, na vsakem koraku čaka presenečenje. Za svežino in kanček eksotike sta zato Brini dodana limona in ingver, dozo mladostne nagajivosti pa mešanici doda roza tonik.



Sestavine


30 ml slovenskega džina

30 ml ohlajenega ingverjevega čaja (v vodi pokuhaj 100 g ingverja, odcedi, ohladi)

30 ml jabolčnega soka

10 ml limoninega soka

80 ml Fever-Tree Aromatic tonika

zvita rezina limonine lupine

rezina rdečega jabolka

led

Priprava

- v shakerju za koktejle dobro premešaj džin, ingverjev čaj ter jabolčni in limonin sok
- mešanico prelij v kozarec, poln ledu
- v kozarec dolij Fever-Tree Aromatic tonik in dodaj rezino limone
- okrasi z rezino rdečega jabolka

KAJ DANES - NAMIG
Kje, kdo, kako
Sobota, 1.6.2019 - Križanke, Ljubljana
Butični proizvajalci


Brina, ljubljanski teden džina

Če se ne boste "spravili" sami pripravljati koktejla Brina ga lahko poskusite v nekaterih izbranih ljubljanskih lokalih:
- As Aperitivo
- EK Bistro
- eVino
- Fétiche Bar
- Lepa Žoga
- Magda
- Pivnica Lajbah
- Pop’s Place
- Slon 1552
- TaBar
- Tozd
- Veganika
- Vinoteka Movia

ter v Karakter Baru v Bohinju.



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018