Pečen jajčevec s pestom



Obrok za poletne dni!

#ŠmeksiŽmah Filan trebuško

nadevani malancani

V iztekajočem tednu sem pripravil kar nekaj svežih jedi iz sklopa "vegi". Težko izbral recepturo za objavo, a na koncu se odločil za preprosto jed, ki je doživela največ zelo pozitivnih odzivov... 😋😋😋

nadevani jajčevci
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE  45 minut   ALERGENI sezamova semena

OSNOVA
štiri srednje velike jajčevce
oljčno olje
dve vejice rožmarina
čajna žlica soli
čajna žlica česna granulat
⅔ čajne žlice grobo mletega črnega popra

PESTO
žlica črne tartufate
tri žlice pinjol
tri žlice sezamovih semen
ščep soli
ščep popra
80 ml oljčnega olja
...

rožmarin

1.  Jajčevce operemo pod hladno tekočo vodo. Nato jih osušimo in položimo v pekač. Potrosimo s soljo, črnim poprom in česnom. Priložimo nalomljeni vejici rožmarina in pokapamo z oljčnim oljem.

2. Pekač z začinjenimi jajčevci postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 45 minut.

3. V posodo blenderja stresemo tartufato, sezam in pinjole. Dodamo še sol, poper in oljčno olje. Zmeljemo v gladko zmes.
DELOVNI NAMIG Pesto lahko pripravite tudi s pomočjo paličnega mešalnika. 

4. Na vrhu pečenih jajčevcev naredimo kratke zareze. Zareze razpremo in v njih položimo po eno žlico pesta.
SERVIRNI NAMIG K okusnim jajčevcem se odlično poda kremni pire iz brokolija, kateremu za polnejši okus in vezavo dodate nekoliko krompirja. Seveda ne sme v njem manjkati maslo in smetane za kuhanje.



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018