Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

OSEBNO - obdobje covid19 in 12ka

 

Malček spominov!

Dokaj hitro se obrnilo leto in da ne omenjam kako hitro minilo 12 let. Leta minevajo in tudi moja prva objava na blogu se oddaljuje. Če pogledam prvo objavo in današnje stanje si ob mojem prvem zapisu niti slučajno nisem predstavljal, da bo vse skupaj preraslo v posel.
Skozi vsa ta leta bilo veliko vzponov in tudi padcev. To se nanaša tako na osebno kot poslovno življenje. Vsa ta neurja so razburkala marsikaj, a vedno ko vstal bil še močnejši. Vse skupaj je vplivalo tudi na količino objav na blogu. Bili momenti, da vržem puško v koruzo. Vendar mi po vsakem padcu moj karakter in hrčki niso dovolili.

V PADCIH SE VEDNO NAJDE POZITIVNI RAZLOG ZA PONOVNI VZPON!


Leto 2020 je prav posebno. Najverjetneje je bilo pri marsikateri osebi turbulentno. Pri meni vsekakor. Med prvim letošnjim #lockdown-om oz. tik pred prvomajskimi prazniki izgubil glavni posel. Mogoče bil umešan #koronavirus.😂 Ali pa je mogoče tudi drug razlog...😝 Res, da se bolj nagibam k drugemu razlogu, ki označen s pikicami ampak to danes niti ni pomembno. 

Po spletu okoliščin padel v kolesje, ki me pripeljal v situacijo, da isti prazni prostor v enem letu postavim v restavracijo. V prvo mi je ob pomoči in veliko pozitive uspelo postaviti zdravo osnovo, a je prvi val covid19 malček zaustavil in razburkal... Situacija me pripeljala do tega, da ostal sam v praznem prostoru, zagrabil ponudbo in sredi leta začel graditi z nule.
Zdrava osnova iz predhodnega obdobja mi bila v veliko pomoč. Posodobljeno in nadgrajeno je že po treh mesecih pokazalo pozitiven rezultat. Drugi #lockdown je vse skupaj nekoliko razburkal in naredil nekoliko škode. 

Pred odprtjem restavracije v sedmem mesecu predvidel današnjo situacijo in pripravil rezervni plan. Če danes pogledam in analiziram začetek poletja ugotavljam, da sem pripravil prave smernice in rezervne ukrepe. Kombinacija vsega kaže pozitivne rezultate. Vsekakor brez zaposlenih nebi bilo tega rezultata in vsekakor jim od srca HVALA!💙💚💛💜

Tudi v gostinstvu se bo slej ko prej vse skupaj normaliziralo. Leto 2021 bo prineslo dejavnosti pozitivno rast, v to prepričan 100%. Je pa tudi žal res, da del ne bo preživel. Vse nas je letošnja situacija naučila, da se potrebno prilagoditi, nekaj spremeniti, vztrajati... Saj nobena stvar ne uspe čez noč in brez vložka, predvsem znanja in energije!

Če si vpet v vodenje dveh podjetij na področju gostinstva v tem obdobju, moraš vsekakor vložiti zelooooo veliko energije in znanja. Obdobje covid19 je delno zvišal stroške. Poslovanje omejeno le na ToGo zahteva veliko, ampak res, veliko večji vložek energije če želiš preživeti. Vse skupaj mi uspelo pripeljati v obdobje pozitivne nule kar pa je napovednik za preživetje in rast po ponovnem odprtju.

Mogoče se bo nekomu naslednji zapis zdel sebičnost, vendar se ne strinjam, s tem se le trudim preživeti dva podjetja, zaposlene... Obdobje izključne ponudbe ToGo je pripeljala kopico novih strank. To in pozitivni fedddback le teh nakazuje v letu 2021 pozitvno rast. Med prebiranjem raznih mnenj po spletu se mi velikokrat dvigne pritisk. Predvsem mnenja gostincev. Z nekaterimi se pač ne strinjam. Predvsem zaradi trosenja negativne energije... Zavedam se, da je težko vendar če se ne znaš prilagajati situaciji, iskati nove posle, vlagati energije in vztrajati pač ne bo uspelo in bo propadlo... P**** M**** itak je najlažje ležat doma na kavču, se smiliti samemu sebi, pljuvati... Pa da ne pozabim slovenskega nacionalnega športa, nevoščljivost... September bil kar se prodaje tiče zelo lep oz. uspešen mesec. Ob moji vztrajnosti, vlaganju energije in ob sposobnih zaposlenih uspelo priti s prodajo na 65%. V zadnjem obdobju so dnevi celo boljši kot če bi bila restavracija odprta. Res, da se marsikateremu ne sanja koliko je v tem obdobju potrebno vlaganja energije. Sam če ne probaš in se nič ne potrudiš, lah zaradi mene tudi propadeš... In za to mi gre marsikdo s svojimi zapisi, predvsem na družabnih omrežjih prav na k****. Zdaj pa raje s tem neham.... ker lahko še marsikaj napišem... 😜😂😜💭😉😂 in grem še malček na blog.


Ma ko ma hudič mlade jih ima ane... 😂😂😂😂 LCD zaslon na mobilcu počen in trenutno na servisu. Korona tudi ta segment malček razburkala in servisiranje traja... 🙈🙉🙊 Nadomestni telefon ne vsebuje vsebin, ki jih ustvarjal čez leto zato današnji zapis okrnjen kar se tiče slik in video posnetkov.
Prvi zapis na blogu nastal konec novembra 2008 in do danes nastalo že več kot 1.600 le teh. Od tega je 85% receptov. V 12-letnem obdobju je bilo kar nekaj kriz, hotel sem že vreči puško v koruzo in nehati delati zapiske. Vendar ob vseh rezultatih in odzivih vsakič znova prišel do nove ustvarjalne energije. Vsekakor je k delu energije prispevalo tudi dejstvo, da mi je blog ustvarjanje odprlo marsikatera vrata...

Vsaj en recept oz. prispevek si je do danes ogledalo že 3.124.700 posameznikov. Od leta 2016 ko se bloganje spremenilo v posel je bilo nekaj nihanj in malček krize. Prvi del leta 2018 je obisk za nekaj odstotkov padel, čez leto 2019 se zadeve normalizirajo, a leto 2020 bo najboljše leto. Trenutni rezultati obiska bloga... kažejo, da bo letošnje leto najboljše do sedaj in bo vsaj za 47% boljše od drugega najuspešnejšega (2019). Dnevni povprečni doseg v preteklem mesecu je bil 3.963 pregledov oz. 1.820 različnih posameznikov / v mesecu na dan/.

Vsakemu posamezniku posebej se zahvaljujem za podporo v vseh teh letih, brskanje, deljenje... 👄😘😍Ne smem pa pozabiti niti hejterjev. Oni mi šele dajo veliko zagona in energije za naprej. 😛😜😝 Aja pa de ne pozabim ane. Tako ta zapis kot vsi ostali majo govorne napače, to me dela posebnega. Res, da se lektorji marsikdaj držijo za glavo, ampak... 😝😜😛 Grem svojo pot...

Letošnji veseli december bo drugačen od vseh ostalih. Ob pozitivni energiji in pogledu na vse skupaj bomo tudi to prebrodli. 👌👄

Naj vsem decembrski dnevi prinesejo kar si želimo, naj se sanje uresničijo in želje izpolnijo, bodimo zdravi in imejmo se radi.
Življenje je kratko, a sladko!
Blaž

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo