Skutina pita z jagodami

 

Preprost recept za dolge zimske dni!

Ne velja brez veze pregovor bolj preprosto je bolj okusno je.

Hitri opomnik za pripravo sočne pite:  Za merjenje uporabite skodelico za čaj ali belo kavo, velikost 240 mililitrov. Žlica - jedilna žlica za juho.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

TEKOČI JOGURT

MOKA, tip 400

JAJCE

OLJE

MLEKO

KRISTALNI SLADKOR

VANILIJEV SLADKOR

PECILNI PRAŠEK

SOL


NADEV

JAGODE

SKUTA

 

1 skodelica

2 skodelice

1 kos

1/4 skodelice

2 žlice

3/4 skodelice

zavitek (10 g)

10 g

ščep



250 g

250 g

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

8 kosov 

ČAS PIPRAVE

5 minute 

ČAS PIPRAVE- peka

30 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

185 stopinj 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno 

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. V skledo odmerimo vse sestavine. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti dobro premešamo (4 minute).

2. Biskvitno zmes vlijemo v okrogel namaščen pekač premera 26 centimetrov. Potrosimo s skuto in obložimo z jagodami.

3. Pečemo na 185 stopinj 30 minut. Pečeno pito pustimo stati, da se ohladi. Pred serviranjem jo potrosimo z mletim sladkorjem.

Objavite komentar

0 Komentarji