Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mehiški Caprese

TORTILJE: okusna receptura s svetovno priljubljenega artikla in solate caprese...

Osvežujoče za kosilo ali večerjo!

Popolna ideja za brezmesni obrok.

Solata caprese je v osnovi sestavljena iz tankih rezin sira mocarela, paradižnika, listov sveže bazilike in pokapana z oljčnim oljem. Če se bi odločili in malo pobrskali po spletu po receptih za solato bi ugotovili, da obstaja nešteto verzij. Nekateri običajni paradižnik nadomestijo s češnjevim paradižnikom. V receptih niti ne manjkajo nekateri dodatki kot so avokado, črne olive, rdeča čebula... Pri prelivih se poleg klasike največkrat pojavi reduciran temni balzamični preliv. In tudi pri serviranju je kar nekaj verzij. Narezano na rezine, na kocke ali celo na lesenih nabodalih. Torej brskanje po receptih da vsaj meni asociacijo "svašta nešto"... 😂😀😉 Predlagam, vklopite svojo kulinarično domišljijo in ustvarite svojo verzijo.👍👌

Moja verzija oz. moj namig je dobil ime "mehiški caprese". V iztekajočem tednu sem se igral predvsem z uporabo tortilj, a med drugim sem rabil glavno jed brez mesa. Na koncu med drugim nastal spodnji recept, ki vsebuje malček mehiškega priokusa. Torej tortilja, začimbe za taco in paradižnikova salsa.

Če nimate začimb za taco jih lahko med drugim nadomestite z začimbami za pečenega piščanca. Paradižnikova salsa je brez pekočih dodatkov. In tudi to lahko dodate...

 

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

SIR MOCARELA

PARADIŽNIK

LISTI BAZILIKE

TORTILJA

MEŠANICA MEHIŠKIH ZAČIMB ZA TACO

 

OMAKA

PELATI

KORENJE

ZELENA

KOLERABA

ČEBULA

PETERŠILJ korenina

ČESEN

JEDILNI KORUZNI ŠKROB

SOL

POPER

SLADKOR

OLJČNO OLJE

400 g

3 kom

16 listov

4 kom

 

 

 

400 g

1 kom

120 g

120 g

1 kom

1 kom

štirje stroki

čajna žlica

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

4 osebe

 

ČAS PIPRAVE

5 minute

ČAS PIPRAVE- omaka

30 minut

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

gluten, laktoza

 

 

 

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Zelenjavo (korenje, koleraba, zelena, peteršilj, čebula, česen) očistimo, narežemo na manjše koščke in stresemo v kozico. Začinimo s poprom, soljo in sladkorjem. Pokapamo z oljčnim oljem in pražimo 6 minut. Nato zalijemo s konzervo pelatov in vodo (količina - velikost konzerve). Ko zavre kuhamo 22 minut. Kozico odstavimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko tekočino. Jedilni koruzni škrob razmešamo v parih žlicah hladne vode in vlijemo v salso. Kuhamo še 2 minute.

NAMIG uporaba škroba - uporabi se zaradi vezave salse. Namreč če omaka ni dovolj skuhana in dobro zmleta s škrobom preprečite, da tekočina ne odstopi od osnove. Kuhanje omak z mojih izbranih ali podobnih sestavin trajajo tudi dve ali več ur. Takrat pa se ne rabi več škroba, saj poleg okusa pomemben na koncu tudi izgled.

2. Paradižnik očistimo in narežemo na tanke rezine. Sir narežemo na tanke rezine. Liste bazilike operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.

3. Na sredino tortilje položimo nekaj rezin sira. Obložimo z rezinami paradižnika in listi bazilike. Začinimo in prekrijemo s par rezinami sira. Z levim in desnim robom tortilje prekrijemo nadev. Nato še s spodnjim in zgornjim. Obrnemo in položimo v porcijski pekač. Prelijemo s paradižnikovo omako. Na vrh položimo rezino sira. Postopek ponovimo, da porabimo pripravljene sestavine.

Če nimate porcijskih pekačev, katere uporabite tudi za serviranje lahko tortilja "povštrčke" zložite tudi v klasičen pekač z robom.

4. Pekače postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 5 minut.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo