Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Držimo pesti za malo čarovnije!

Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna že načrtuje otvoritev svoje 9. sezone, ki se bo...

Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna že načrtuje otvoritev svoje 9. sezone.

Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna že načrtuje otvoritev svoje 9. sezone, ki se bo, če bodo razmere to dopuščale, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani odvila čez natanko 9 tednov – 19. marca 2021.

Organizatorji optimistično zrejo v prihodnost, ko bo središče mesta ponovno zaživelo in bodo dnevi postali brezskrbnejši. Kot vselej načrtujejo kar nekaj novosti, predvsem pa novih dobrot, ki jih bomo lahko preizkusili tudi na drugih trgih širom Slovenije.

»Razmere ta trenutek seveda še niso idealne, a dneve, ko se bomo ob petkih lahko spet družili na Pogačarjevem trgu, želimo pričakati pripravljeni. Ker nas čaka deveta sezona, devet pa je pravljično število, držimo pesti za malo čarovnije, ki nam bo, ob odgovornem ravnanju, seveda, omogočila nepozaben kulinarični uvod v pomlad,« je povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.   

Kaj vse prinaša 9. sezona Odprte kuhne, ki jo je na seznam destinacij, vrednih obiska, nedavno umestil priznani britanski časnik The Guardian, zaenkrat ne razkrivajo, obljubljajo pa, da bo tudi v novi sezoni tržnica ostala zavezana trajnostni naravnanosti. V letu, ko Slovenija nosi naziv evropske gastronomske regije, želijo s pomočjo uveljavljenih in novih ponudnikov izoblikovati prvovrstno ponudbo, odraz izjemne kakovosti slovenske kulinarike. Sezona bo v veliki meri zaznamovana tudi z iskanjem ravnovesja med starimi, do lanskega leta samoumevnimi pristopi, ter novo realnostjo, v kateri bo ponovno mogoče sproščeno uživati v druženju.  

»Restavracije so bile več mesecev zaprte in mnoge je to usodno zaznamovalo. Zato je letos še toliko bolj pomembno, da ljubitelji kulinarike izkažejo podporo ljudem, ki so s svojim trdim delom in ustvarjalnostjo Slovenijo postavili na kulinarični zemljevid sveta,« je dodal Lior Kochavy, soustanovitelj najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas. Če bo šlo vse po načrtih, bo Odprta kuhna letos vrvež po enoletnem premoru ponovno ponesla tudi v središča drugih mest po Sloveniji – ko bo mogoče, bo tržnica ponovno gostovala v Novem mestu, Celju in Novi Gorici, kulinarična karavana pa bo obiskala tudi kakšno novo lokacijo.

foto: ODPRTA KUHNA

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo