Svinjska ribica s kozicami

#KontraĐunk zdravo, osvežujoče in okusno.

Kosilo za boljše počutje!

Preprosto, brez kompliciranja in okusno! Druga receptura iz sklopa #KontraĐunk me prepričala s kombinacijo okusov.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

KOZICE BREZ OKLEPA

SVINJSKA RIBICA

BELO ZELJE

MLADA ŠPINAČA

MLADI BELI SIR

AVOKADO

LIMONIN SOK

AKACIJEV MED

SOL

OLJČNO OLJE

 

200 g

200 g

pest

pest

160 g

kos

kos

2 žlice

ščep

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

2 osebe

ČAS PIPRAVE

8 minut

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

laktoza, raki

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Svinjsko ribico narežemo na tanke rezine. Začinimo s soljo in pokapamo z oljčnim oljem. Na hitro popečemo na vroči ponvi. Repke kozic pokapamo z oljčnim oljem in na hitro popečemo na vroči ponvi.

2. Na servirni krožnik položimo na tanke rezine narezano belo zelje in mlado špinačo. Obložimo z rezinami svinjske ribice in repki kozic. Potrosimo z avokadom narezanim na kocke in drobljenim mladim belim sirom iz slanice. Pokapamo z limoninim sokom in akacijevim medom.


Objava komentarja

0 Komentarji