Osvežujoče za zimske dni!
Kljub hladnemu vremenu se prileže nekaj hladnega, osvežujočega in zdravega!
Zaobljuba po zdravi in lahki hrani ni prišla na novoletni dan tako kot pri večini. Prišla nekoliko kasneje. Ko si enkrat malček starejši 😉😜 ob predpostavki, da imaš neurejeno prehrano pride račun. Spadam v skupino deloholikov in velikokrat zaradi okoliščin kar nisem lačen oz. pozabim jesti čez dan. Zjutraj na prazen želodec kava na kavo, čez dan samo pokušanje hrane, a zvečer ko se vse umiri in odklopim bi pojedel cel hladilnik... 🙈🙉🙊 In takrat posegam po hrani, ki se uvršča v #JunkFood , saj po celodnevnem vrtenju po kuhinji in pripravi se mi ne da še zvečer.... 😎😎😎

Intoleranca na gluten je kriva, da ustvaril novo skupino jedi na blogu #KontraĐunk. Za naslednja dva meseca si pripravil načrt prehrane, da malček očistim zelodček... 👍👌😉 Dnevna prehrana se sestoji iz štirih obrokov, količinsko v mejah normale, a jutro se začenja s skodelico kamiličnega čaja in jabolkom granny smith. In to je popolni kontra dosedanjim prehranskim navadam. Med tednom zjutraj veliko kave in nato jabolko, a zvečer kar skupaj kosilo in večerja... 🙈🙉🙊 Med vikendom pa trije ali štirje obroki s katerimi se želel odolžiti za cel teden napak...
Po tednu dni "prehranskega plana" občutna razlik, kar daje energijo za naprej... 👌👍😋
Da bom nekoliko lažje prenesel prehod v nove prehranjevalne navade mi bo v pomoč vsekakor objavljanje receptov iz sklopa #ZdraviRecepti. Vsi, ki me bodo prepričali se bodo namreč znašli na blogu... In danes že prva dva! 😋😋👌😋😋
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE ↓ | BELO ZELJE RUKOLA AVOKADO MLADI BELI SIR SUHE FIGE LEŠNIKI PRELIV RDEČA ČEBULA RDEČA PAPRIKA PARADIŽNIK LIMONIN SOK OLJČNO OLJE SOL KORIANDER | 100 g 80 g kom 200 g 6 kom 2 žlice 1/3 kom 1/2 kom kom 60 ml 50ml ščep 2 vejice |
|
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓ KOLIČINA 2 osebe ČAS PIPRAVE 5 minut ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ALERGENI oreščki, laktoza |
POSTOPEK PRIPRAVE ↓ |
|
1. Na servirni krožnik položimo na tanko narezano belo zelje in rukolo. Obložimo z avokadom narezanim na kocke in mladim belim sirom iz slanice. Potrosimo z lešniki in narezanimi suhimi figami. Pokapamo z omako pico de gallo.
OMAKA PICO DE GALLI: polovico rdeče čebule, polovico rdeče paprike in paradižnik narežemo na kose in stresemo v posodo paličnega mešalnika. Dodamo sol, oljčno olje in limonin sok. Zmeljemo v gladko zmes. Dodamo na majhne kocke narezan preostanek paprike in rdeče čebule ter grobo zrezan luštrek. Premešamo. Omake lahko pripravite tudi več in jo imate v hladilniku shranjeno do 4 dni.
0 Komentarji