Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Popečena cvetača z lečo in jogurtom

Pečena cvetača z začimbami, lečo in osvežujočim jogurtom. Vegi kosilo polno teksture in beljakovin.
0
Realistična slika popečene cvetače na leči, z jogurtom in limoninim prelivom

Sredina tedna naj bo preprosta, a z značajem. Pečena cvetača z začimbami, beljakovinska leča in osvežujoč jogurt.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 manjša glava cvetače

  • 200 g kuhane leče

  • 1/2 čebule

  • 1 žlička paprike

  • 1 ščep kumine 

  • sol - po okusu

  • 2 žlici olja

  • 2 žlici grškega jogurta

  • limonin sok

Postopek

  1. Cvetačo razdeli na cvetke, začini, prelij z oljem in peci 20 minut pri 200 °C.

  2. Čebulo nareži na kocke, popraži in dodaj kuhano lečo. Začini po okusu.

  3. K cvetači in leči priloži razmešan jogurt in pokapaj z limoninim sokom.

Jogurtu dodaj malo suhega česna za več karakterja.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo