Za konec tedna si privoščiš nekaj svežega, lahkega in vseeno hranilnega. Kvinoja je odlična osnova za solate, še posebej, če jo povežeš s poletnimi klasiki – paradižnikom, mocarelo in baziliko. Ta solata je odlična tudi za na pot ali kot priloga k večerji. Lahko jo postrežeš hladno ali rahlo toplo.
Sestavine
-
120 g kvinoje
-
240 ml vode
-
125 g mini mocarele
-
1 pest češnjevih paradižnikov (narezano na pol)
1//2 rdeče paprike (narezano na manjše trakove)
-
1 pest rukole
-
1 žlica oljčnega olja
-
1 žlica belega balzamičnega kisa
-
sol, poper - po okusu
par listov sveže bazilike
Postopek
Kvinojo skuhaj, ohladi. V skledi zmešaj vse sestavine, začini z oljem, kisom, soljo in poprom. Posuj z natrgano baziliko in postrezi.
Žlička pestota v prelivu povzdigne solato v pravo “fine dining” izkušnjo.

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar