Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Caprese kvinoja solata

Caprese kvinoja solata je osvežilna poletna jed z mocarelo, paradižniki in baziliko – idealna za lahko nedeljsko kosilo ali prigrizek za s sabo.
0
Skleda z rahlo ohlajeno kvinojo, češnjevimi paradižniki, mini mocarelo, rukolo in svežimi listi bazilike, postrežena na laneni podlagi.

Za konec tedna si privoščiš nekaj svežega, lahkega in vseeno hranilnega. Kvinoja je odlična osnova za solate, še posebej, če jo povežeš s poletnimi klasiki – paradižnikom, mocarelo in baziliko. Ta solata je odlična tudi za na pot ali kot priloga k večerji. Lahko jo postrežeš hladno ali rahlo toplo.

Sestavine

  • 120 g kvinoje

  • 240 ml vode

  • 125 g mini mocarele

  • 1 pest češnjevih paradižnikov (narezano na pol)

  • 1//2 rdeče paprike (narezano na manjše trakove)

  • 1 pest rukole

  • 1 žlica oljčnega olja

  • 1 žlica belega balzamičnega kisa

  • sol, poper - po okusu

  • par listov sveže  bazilike

Postopek
Kvinojo skuhaj, ohladi. V skledi zmešaj vse sestavine, začini z oljem, kisom, soljo in poprom. Posuj z natrgano baziliko in postrezi.

Žlička pestota v prelivu povzdigne solato v pravo “fine dining” izkušnjo. 

Ocena
POGLEJ PREDNO GREŠ NA MORSKI POTEP V IZOLO!

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo