Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Česnove kozice z limeto in testeninami

Testenine s kozicami v česnovo-limetini omaki – hitro, sočno in polno okusa. Idealno petkovo kosilo v manj kot 25 minutah.
0
Bela skleda z linguine testeninami in popečenimi kozicami v limetino-česnovi omaki, okrašena z limetinimi krhlji in peteršiljem.

Petek naj bo nekaj posebnega – nekaj, kar bi si privoščil tudi v obmorski restavraciji. Kozice, česen, limeta in sveža zelišča ustvarijo poletno eksplozijo okusa. Testenine samo posrkajo vse sokove in omako – rezultat pa je jed, ki jo lahko pripraviš tudi za obisk. Hitro, elegantno in neverjetno aromatično.

Sestavine

  • 200 g repkov kozic

  • 200 g špagetov

  • 2 stroka česna

  • sok + lupinica 1/2 limete

  • 1 žlica oljčnega olja

  • 10 g masla

  • sol, poper - po okusu

  • peteršilj

Postopek
Skuhaj testenine al dente. Malo vode shrani. 

Na olju in maslu nežno popeci grobo sesekljan česen. Dodaj gambere, sol in poper ter praži 3 minute. Vmešaj limetin sok in lupinico, dodaj testenine ter malo vode od kuhanja. Posuj s peteršiljem in postrezi.

Kapljica belega vina v omaki bo jed še dodatno oplemenitila.

PREKMURSKE PALČKE
Izpostavljeno 🔥

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.

Poglej, če ti sede 🧐
Ocena
POGLEJ PREDNO GREŠ NA MORSKI POTEP V IZOLO!

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo