Petek naj bo nekaj posebnega – nekaj, kar bi si privoščil tudi v obmorski restavraciji. Kozice, česen, limeta in sveža zelišča ustvarijo poletno eksplozijo okusa. Testenine samo posrkajo vse sokove in omako – rezultat pa je jed, ki jo lahko pripraviš tudi za obisk. Hitro, elegantno in neverjetno aromatično.
Sestavine
-
200 g repkov kozic
-
200 g špagetov
-
2 stroka česna
-
sok + lupinica 1/2 limete
-
1 žlica oljčnega olja
-
10 g masla
-
sol, poper - po okusu
peteršilj
Postopek
Skuhaj testenine al dente. Malo vode shrani.
Na olju in maslu nežno popeci grobo sesekljan česen. Dodaj gambere, sol in poper ter praži 3 minute. Vmešaj limetin sok in lupinico, dodaj testenine ter malo vode od kuhanja. Posuj s peteršiljem in postrezi.
Kapljica belega vina v omaki bo jed še dodatno oplemenitila.

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.
Poglej, če ti sede 🧐
Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar