Torek je dan, ko potrebujemo nekaj osvežilnega in hitro pripravljenega, da presekamo začetni ritem tedna. Ta limonin piščanec je poln poletnega pridiha, bučke mu dajo mehkobo, kuskus pa vse poveže. Jed je popolnoma uravnotežena – nežna, sočna in pripravljena v eni sami ponvi. Ko zadiši limona, te kar povleče k mizi.
Sestavine
-
250 g piščančjih prsi
-
1 manjša bučka
-
sok + lupinica 1 limone
-
1 strok česna
-
1 žlica oljčnega olja
-
½ žličke timijana
-
sol, poper po okusu
-
140 g kuskusa + 140 ml vrele vode
vejica svežega peteršilja
Postopek
Piščančja po dolgem nareži na rezine, začini z limonino lupinico, timijanom, soljo in poprom. Na olju ga popeci do zlato rjave barve. Dodaj česen in bučke narezane na kolobarje, na hitro popeci, pokapaj z limoninim sokom in prilij 60 ml vode. Premešaj in odstavi. Kuskus prelij z vrelo vodo, pokrij za 5 minut, nato razrahljaj z vilico. Dekorativno zloži na krožnik, meso pokapaj z omako in potrosi z grobo zrezanim peteršiljem..
Če imaš svežo meto, vmešaj nekaj lističev v kuskus – svežina bo neverjetna.
Ni komentarjev
Objavite komentar