Začetek tedna naj bo lahkoten, a nasiten – točno tak je ta zavitek. V njem se prepletajo okusi čičerike, špinače, oliv in origana, vse skupaj pa je ovito v toplo, hrustljavo tortiljo. Čeprav je brez mesa, ne primanjkuje globine okusa, saj ga dopolniš s sirom in limonino svežino. Priprava je tako enostavna, da si lahko zraven še skuhaš čaj za umirjen začetek tedna.
Sestavine
-
2 veliki polnozrnati tortilji
-
250 g kuhane čičerike
-
2 pesti sveže špinače
-
½ rdeče čebule
-
1 strok česna
-
6 črnih oliv
-
1 žlička origana
-
sol, poper po okusu
oljčno olje
-
2 rezini sira feta
Postopek
Na olju prepraži drobno narezano čebulo in česen. Dodaj čičeriko, začini in rahlo zmečkaj z vilico. Primešaj špinačo in narezane olive ter praži, da špinača uvene. Razdrobi feto in primešaj. Tortilji napolni z nadevom, zavij in na suhi ponvi hrustljavo popeci z obeh strani. Tortiljo prereži na pol in postrezi s svežo solato ali jogurtovo omako.
Za bolj osvežen okus dodaj malo limoninega soka tik pred serviranjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar