Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mediteranski zavitek s čičeriko in špinačo

Mediteranski zavitek s čičeriko, špinačo in olivami je hiter 30-minutni vegi recept v tortilji – zdravo kosilo z ogromno okusa za dva.
0
Hrustljavo pečena tortilja, polnjena s čičeriko, špinačo, olivami in rdečo čebulo, postrežena na belem krožniku z listki špinače

Začetek tedna naj bo lahkoten, a nasiten – točno tak je ta zavitek. V njem se prepletajo okusi čičerike, špinače, oliv in origana, vse skupaj pa je ovito v toplo, hrustljavo tortiljo. Čeprav je brez mesa, ne primanjkuje globine okusa, saj ga dopolniš s sirom in limonino svežino. Priprava je tako enostavna, da si lahko zraven še skuhaš čaj za umirjen začetek tedna.

Sestavine

  • 2 veliki polnozrnati tortilji

  • 250 g kuhane čičerike

  • 2 pesti sveže špinače

  • ½ rdeče čebule

  • 1 strok česna

  • 6 črnih oliv

  • 1 žlička origana

  • sol, poper po okusu 

  • oljčno olje

  • 2 rezini sira feta

Postopek
Na olju prepraži drobno narezano čebulo in česen. Dodaj čičeriko, začini in rahlo zmečkaj z vilico. Primešaj špinačo in narezane olive ter praži, da špinača uvene. Razdrobi feto in primešaj. Tortilji napolni z nadevom, zavij in na suhi ponvi hrustljavo popeci z obeh strani. Tortiljo prereži na pol in  postrezi s svežo solato ali jogurtovo omako.

Za bolj osvežen okus dodaj malo limoninega soka tik pred serviranjem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo