Kremne juhe so vedno hit, še posebej, ko uporabiš sladko koruzo iz pločevinke. Topla, svilnata in z dodatkom hrustljavih kruhkov je to prava sredina tedna tolažba.
Sestavine (za 2 osebi)
-
1 pločevinka sladke koruze (cca 280 g odcejene)
-
1 manjša čebula
-
1 strok česna
-
400 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + jušna kocka
-
1 žlica masla
-
2 žlici smetane za kuhanje
-
sol, poper po okusu
grobo zrezan svež peteršilj
-
par rezin kruha
Postopek
-
Na maslu popraži nasekljano čebulo in česen.
-
Dodaj koruzo in premešaj, nato zalij z jušno osnovo.
-
Kuhaj 10 minut, nato (polovico juhe) zmiksaj s paličnim mešalnikom do gladkega. Nato obe juhi zmešaj.
-
Dodaj smetano, začini in pogrej.
-
Medtem rezine kruha na suhi ponvi ali v pečici zapeči do zlato rjave.
-
Juho postrezi s kruhom in posuj s svežim peteršiljem.
Za pikantno verzijo dodaj malo čilija v prahu.

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar