Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kremna koruzna juha z zelišči in popečenimi kruhki

Kremna koruzna juha s svežimi zelišči in hrustljavimi kruhki – popoln topel obrok v manj kot 30 minutah.

Kremne juhe so vedno hit, še posebej, ko uporabiš sladko koruzo iz pločevinke. Topla, svilnata in z dodatkom hrustljavih kruhkov je to prava sredina tedna tolažba.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 pločevinka sladke koruze (cca 280 g odcejene)

  • 1 manjša čebula

  • 1 strok česna

  • 400 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + jušna kocka

  • 1 žlica masla

  • 2 žlici smetane za kuhanje

  • sol, poper po okusu 

  • grobo zrezan svež peteršilj

  • par rezin kruha

Postopek

  1. Na maslu popraži nasekljano čebulo in česen.

  2. Dodaj koruzo in premešaj, nato zalij z jušno osnovo.

  3. Kuhaj 10 minut, nato (polovico juhe) zmiksaj s paličnim mešalnikom do gladkega. Nato obe juhi zmešaj.

  4. Dodaj smetano, začini in pogrej.

  5. Medtem rezine kruha na suhi ponvi ali v pečici zapeči do zlato rjave.

  6. Juho postrezi s kruhom in posuj s svežim peteršiljem.


0.0/ 5 (0)

Za pikantno verzijo dodaj malo čilija v prahu.

Mini jagodne tortice
Mini jagodne tortice

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo