Ta jed te bo popeljala v okuse jugovzhodne Azije. Riževi rezanci so lahki in hitro kuhani, arašidova omaka pa jih naredi kremaste in polne okusa. Zelenjavo lahko prilagodiš glede na to, kar imaš doma.
Sestavine (za 2 osebi)
-
150 g riževih rezancev
-
1 korenček
-
1 rdeča paprika
-
50 g sveže mlade špinače
-
2 žlici arašidovega masla
-
2 žlici sojine omake
-
sok pol limete
-
1 žlica olja
Postopek
-
Rezance skuhaj po navodilih na embalaži.
-
Zelenjavo nareži na tanke trakove.
-
V ponvi segrej olje in na hitro popeci papriko in korenje. Na koncu primešaj mlado špinačo.
-
V skodelici zmešaj arašidovo maslo, sojino omako in limetin sok, po potrebi dodaj malo vode.
-
Rezance dodaj k zelenjavi, prelij z omako in dobro premešaj.
Potresi z nasekljanimi arašidi za dodatno hrustljavost.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar