Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Riževi rezanci z zelenjavo in arašidovo omako

Riževi rezanci z mlado špinačo, korenčkom in arašidovo omako – hitro azijsko kosilo v manj kot 30 minutah.
Krožnik riževih rezancev z mlado špinačo, korenčkom in papriko v arašidovi omaki, posut z nasekljanimi arašidi.

Ta jed te bo popeljala v okuse jugovzhodne Azije. Riževi rezanci so lahki in hitro kuhani, arašidova omaka pa jih naredi kremaste in polne okusa. Zelenjavo lahko prilagodiš glede na to, kar imaš doma.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 150 g riževih rezancev

  • 1 korenček

  • 1 rdeča paprika

  • 50 g sveže mlade špinače

  • 2 žlici arašidovega masla

  • 2 žlici sojine omake

  • sok pol limete

  • 1 žlica olja

Postopek

  1. Rezance skuhaj po navodilih na embalaži.

  2. Zelenjavo nareži na tanke trakove.

  3. V ponvi segrej olje in na hitro popeci papriko in korenje. Na koncu primešaj mlado špinačo.

  4. V skodelici zmešaj arašidovo maslo, sojino omako in limetin sok, po potrebi dodaj malo vode.

  5. Rezance dodaj k zelenjavi, prelij z omako in dobro premešaj.

Potresi z nasekljanimi arašidi za dodatno hrustljavost.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo