Sočna piščančja prsa in sladka rdeča paprika v nežni omaki iz kokosovega mleka so kombinacija, ki navduši s preprostostjo in polnostjo okusa. Idealno kosilo za začetek tedna, ko si želiš nekaj drugačnega, a hitrega.
Sestavine (za 2 osebi)
-
300 g piščančjih prs
-
1 rdeča paprika
-
1 manjša čebula
-
150 ml kokosovega mleka
1/3 čajne žlice mlete rdeče paprike
-
1 žlica olja
-
sol, poper po okusu
bulgur za prilogo
Postopek
-
Piščanca nareži na trakove, papriko na rezine, čebulo drobno sesekljaj.
-
V ponvi segrej olje, dodaj čebulo in jo popraži, da oveni.
-
Dodaj piščanca in peci 5 minut, da se zapeče.
-
Primešaj papriko, praži še 2 minuti.
-
Zalij s kokosovim mlekom, začini in kuhaj še 5 minut.
Če imaš rad pikantno, dodaj ščepec čilija ali začimbno mešanico kari.

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar