Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji trakci s papriko in kokosovim mlekom

Piščančji trakci v kokosovi omaki z rdečo papriko, postreženi z bulgurjem – hitro in okusno kosilo v manj kot 30 minutah.
Krožnik piščančjih trakov v kokosovi omaki z rdečo papriko, postreženih z rumenim bulgurjem.

Sočna piščančja prsa in sladka rdeča paprika v nežni omaki iz kokosovega mleka so kombinacija, ki navduši s preprostostjo in polnostjo okusa. Idealno kosilo za začetek tedna, ko si želiš nekaj drugačnega, a hitrega.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g piščančjih prs

  • 1 rdeča paprika

  • 1 manjša čebula

  • 150 ml kokosovega mleka

  • 1/3 čajne žlice mlete rdeče paprike

  • 1 žlica olja

  • sol, poper po okusu

  • bulgur za prilogo

Postopek

  1. Piščanca nareži na trakove, papriko na rezine, čebulo drobno sesekljaj.

  2. V ponvi segrej olje, dodaj čebulo in jo popraži, da oveni.

  3. Dodaj piščanca in peci 5 minut, da se zapeče.

  4. Primešaj papriko, praži še 2 minuti.

  5. Zalij s kokosovim mlekom, začini in kuhaj še 5 minut.

Če imaš rad pikantno, dodaj ščepec čilija ali začimbno mešanico kari.

Mini jagodne tortice
Mini jagodne tortice

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo